Velenjčani iz Marofa komaj izvlekli celo kožo

V Športni dvorani Marof je bila odigrana še zadnja tekma 18. kroga lige NLB med tretjeuvrščenim Gorenjem iz Velenja ter Novomeško Krko. Po uspešnem povratku Krkašev iz -6 je sledila napeta tekma, ki je v samem finišu pripadla gostiteljem. 


Obračun v Marofu so bolje otvorili gostje. Na račun obramb Matevža Skoka in trdnejše obrambe je Velenjčanom v 10. minuti uspelo priti do treh zadetkov prednosti (3:6). Pri Krkaših je bil v prvem polčasu s šestimi zadetki najuspešnejši Veljko Stanojević. Pet minut do konca prvega polčasa je bil trikrat natančen Enej Slatinek Jovičić, ki je prednost povečal na 6 golov (10:16). To je spodbudilo minuto odmora na zahtevo Mirka Skoka, ki se je izkazala za odlično odločitev. Domači so se po zadetkih Stanojevića in Marka Majstorovića močno približali gostiteljem. Ekipi sta se ob polčasu razšli ob rezultatu 15:17.  

Drugi polčas so bolje otvorili Krkaši, ki so po zadetku Uroša Knavsa v 36. minuti tudi povedli. Novomeščani so uspešno strnili centralni blok, kar je gostom povzročalo vedno večje preglavice v igri ena na ena. Domačini so ponovno zabredli v težave, ko je 3 minute do konca srečanja za izenačenje zgrešil Vojislav Vukić. Velenjčani so na drugi strani kaznovali zgrešeni strel in povečali prednost na 2 zadetka. Domačinom zaostanka ni več uspelo znižati in tekma se je zaključila pri 27:30.

MRK Krka – RK Gorenje Velenje 
27:30 (15:17)
Veljko Stanojević 8, Marko Majstorović 5, Tilen Kukman 4; Tilen Sokolič 12 (2), Enej Slatinek Jovičić 6, Domen Tajnik 5

 

FOTO: Gašper Simonič 

 

Komentarji