Neustavljivi Malus krvnik islandskih prvakov

Na povratni tekmi osmine finala Lige Evropa sta se v EWS Areni pomerila domači Frisch Auf Göppingen in islandski prvak Valur iz Rejkjavika. Pred tednom dni so v islandski prestolnici s sedmimi zadetki slavili Nemci, ki so tudi tokrat zdržali pritisk skandinavskega moštva. 


Tekma na jugu Nemčije se je začela zelo izenačeno, nobena ekipa si ni uspela priboriti več kot dveh zadetkov prednosti. V sami uverturi srečanja sta si vseh pet domačih zadetkov med seboj razdelila nekdanja člana Celja – Blaž Blagotinšek in Josip Šarac. Domači so prvo vodstvo s tremi zadetki zabeležili prav ob izteku prvega polčasa, ko je zadel hrvaški reprezentant Krešimir Kozina (18:15). 

V drugem delu srečanja se je tekma nadaljevala v slogu prvega. Odprlo se je tudi Jaki Malusu, ki je 5 od svojih 6 zadetkov zadel ravno v drugem polčasu. Nemci so uspeli držati prednost dveh, oziroma treh zadetkov in na koncu slavili z 33:31. 

Pri Islandcih je bil strelsko najbolj razpoložen levi zunanji Tryggvi Gardar Jonsson (11), pri domačih je vseh šest poskusov uspešno realiziral Malus. Blaž Blagotinšek je dodal 3 gole. 

Frisch Auf Göppingen se bo v naslednjem krogu pomeril z Nexe Našicami.

 

 

 

 
Komentarji