Velenjčani le dve točki za Celjani

21.krog lige NLB sta otvorila Gorenje Velenje in Dol TKI Hrastnik. Večjih presenečenj nismo bili deležni. V Rdeči dvorani so zasluženo slavili domači rokometaši, 31 : 20.


Tekmo so odlično odprli domači rokometaši in si že do 15.minute tekme priigrali šest zadetkov prednosti, 9 : 3. Odlično pripravljena ekipa Zorana Jovičića je uspešno nadigravala dolsko ekipo, ki niso znali najti rešitve za natančne in agresivne velenjske ose. Do konca polčasa so Dolani svoj zaostanek še uspeli znižati, rezultat ob polčasu je bil, 15 : 11.

V drugi polčas so Dolani vstopili nekoliko v krču. Sicer so kmalu po začetku svoj zaostanek uspeli znižati na tri zadetke, 15 : 12, ampak so se začele pojavljati napake. Izgubljene žoge dolske ekipe so Velenjčani dobro izkoristili in s hitrimi protinapadi kmalu spet povedli za šest zadetkov, 19 : 13. Dolani so se še nekako uspeli upirati, ampak so v samem napadu naredili preveč napak, da bi se Velenjčanom spet uspeli približati. V 53.minuti tekme je bil njihov zaostanek že devet zadetkov, 27 : 18. Tekma se je končala s slavjem domače ekipe, 31 : 20.

Velenjčani so tako prehiteli Riko Ribnico, ki zdaj zaostaja za točko. Pred prvouvrščenimi Celjani pa imajo le dve točki zaostanka.

Pri domačih je bil s šestimi zadetki najbolj natančen Tadej Mazej, 5-krat sta zadela Vlado Matanović in Miha Kavčič. Pri gostih so se med strelce vpisali skoraj vsi igralci; 4-krat je zadel Luka Koprivc, 3-krat pa Domen Hribšek.

Velenjčane v torek, 12.3., čaka tekma ¼ pokala Slovenije, ko bodo v Rdeči vorani gostili ekipo Kopra. V zadnjem krogu državnega prvenstva pa odhajajo na gostovanje v Ivančno Gorico. Za zaključek rednega dela lige NLB bodo Dolani gostili ekipo Trima.

RK Gorenje Velenje : RK Dol TKI Hrastnik 31 : 20 (15 : 11)

RK Gorenje Velenje: Mazej 6, Haseljić 3, Tajnik 2, Špelić, Matanović 5, Logar, Levc 1, Vujović, Starc, Miklavčič 1, Banfro, Verdinek 2(1), Taletovič, Kavčič M. 5, Kavčič A. 4, Kete 2(1)

Trener: Zoran Jovičić

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 2(4)

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Brilej 1, Ajdari 2(1), Grušovnik 2, Pintar 2(1), Bauerheim 2, Gospodarič, Hribšek 3(1), Cigler 2, Ramič, Ribič, Jakopič, Simončič 2, Nunčič, Koprivc 4(1)

Trener: Aleš Sirk

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 4(6)

Foto: RK Gorenje Velenje 

Komentarji