Derbi kroga: RK Trimo Trebnje – RD Urbanscape Loka

Že v petek, 8.3., si bomo v osnovnošolski dvorani v Trebnjem ogledali derbi kroga (live prenost FB prosil RK Trimo Trebnje). Med seboj se bosta pomerila osmouvrščena ekip Trima in šestouvrščena Urbanscape Loka. Tekma se prične ob 19.uri.


Trebanjci za šestouvrščeno Loko zaostajajo zgolj za štiri točke. Obe ekipi si mesta v končnici za prvaka lige NLB še nista zagotovili, zato bo petkova tekma vsekakor na nož. Trebanjci ne pričakujejo drugega kot zmago, saj bi jih le-ta dvignila korak bližje same končnice. Gledano naprej, imajo Trebanjci nekoliko lažji razpored do konca rednega dela lige NLB (v zadnjem, 22.krogu se bodo pomerili z ekipo Dola), na drugi strani pa imajo Škofjeločani nekoliko težjo nalogo (v zadnjem krogu bodo gostili ekipo Kopra, ki pa si je mesto v končnici že izborila).

Foto: Matia Ščukovt/RD Koper

Kako pa se v trebanjskem taboru pripravljajo na nasprotnika? “V petek nas čaka še šesta zaporedna tekma v letu 2019, ko igramo proti nasprotniku, ki je na lestvici pred nami. Ekipa Urbanscape Loke iz tekme v tekmo dokazuje svojo kvaliteto. Igrajo specifičen rokomet z veliko teka in gibanja brez žoge in so pri tem izredno uspešni. Na njih se pripravljamo kot na vsakega drugega tekmeca – skušali bomo omejiti njihove kvalitete in izrabiti pomanjkljivosti. Tako kot na vsaki tekmi bomo tudi proti Urbanscape Loki igrali na zmago. Vsako tekmo želimo odigrati bolje od predhodne in to je tudi pogoj, da lahko računamo na točke. Do konca lige je še dvanajst tekem, pred nami je še veliko dela,” je pred petkovim obračunom dodal trebanjski strateg Benjamin Teraš.

V Škofjeloškem taboru večjega pritiska pred petkovim derbijem ni čutiti: “Ta tekma, čeprav je zelo pomembna, ne predstavlja posebno velikega pritiska in se nanjo pripravljamo kot na vsako drugo. Trimo ima zelo kvalitetno zasedbo, veliko število igralcev v rotaciji, predvsem na zunanji liniji in na črti. Pričakujemo, da bodo igrali zelo trdo v obrambi, hitro tranzicijo, v napadu pa poskušali uveljaviti ”dolgo klop”, je dodal škofjeloški strateg Robert Beguš.

Foto: Matia Ščukovt/RD Koper

Trebanjci se v letošji sezoni cel čas držijo drugega dela lestvice lige NLB, med tem, ko se Škofjeločani že od samega začetka spogledujejo z vrhom. Vendar pa so po nekoliko slabšem začetku nato Trebanjci pokazali velik korak naprej v samem nadaljevanju prvenstva. Naj se samo spomnemo nekaj tekem nazaj, ko so po odlični predstavi Koprčanom odščipnili točko, nato pa le nekaj dni kasneje v Zlatorogu ugnali favorizirane Celjane. Končnica za prvaka lige NLB za njih res ni tako oddaljena kot je videno na sami lestvici: “Želim, da moja ekipa napreduje iz dneva v dan, da spoštuje nasprotnika in sebe ter verjame, da nihče ni nepremagljiv. Z maksimalnim pristopom na treningih in tekmah vedno dobiš priložnost, da premagaš tudi trenutno močnejšega nasprotnika,” je zaključil Teraš.

Na drugi strani pa nekoliko nihanja skozi celotno sezono v škfojeloškem taboru. Zmaga v gosteh, poraz v domačem Podnu. Nek nepredvidljiv vzorec, ki je koval četo Roberta Beguša že od začetka letošnje sezone. Škofjeločani so že od začetka v vrhu lestvice, na nekakšnem robu med končnico za prvaka in končnico za obstanek. Vsekakor jim je cilj, da se bodo borili za mesto med elitnih šest. Če jim uspe obstati na varnem šestem mestu: “V ligi za prvaka bomo lahko večjo minutažo ponudili mlajšim igralcem,” je zaključil Beguš.

Napeta liga, ki prinaša presenečenja že celotno sezono se bo sklenila prihodnji vikend, ko bo odigran 22., zadnji krog rednega dela prvenstva. Do sedaj so si vstopnico za končnico za prvaka priigrale le ekipe Celja, Velenja, Ribnice, Maribora in Korpa. Eno mesto ostaja odprto. Kdo bo zasedel zadnje mesto med elitnih šest? Bo to trenutno šestouvrčena Urbanscape Loka ali sedmouvrščena Krka ali celo osmouvrščeni Trimo?

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Komentarji