Vlado Matanović: “Še vedno delamo preveč napak”

Prvo tekmo 21. kroga lige NLB sta včeraj odigrali ekipi Dola in Velenja. Dolani so po presenečenju proti Ribnici v domači dvorani, v Velenje odpotovali z optimizmom. Velenjčani pa se niso pustili zmesti in predvsem v drugem delu tekme, ko je do izraza prišla fizična moč, dokončno premagali nasprotnika.


Domačini so bili po prikazani igri v drugem polčasu povsem zadovoljni. Velenjčani pa so v prvem polčasu še storili preveč napak pravi Vlado Matanović: “Dobro smo se pripravili na današnjo tekmo. Sicer se je v našo igro prikradlo kar nekaj napak, sploh ob koncu prvega dela. A smo nato v drugem polčasu odpravili napake, zaigrali malce boljše tudi v obrambi in na koncu zasluženo slavili.”

Na drugi strani pa so igrišče sklonjenih glav zapustili rokometaši Dola pri Hrastniku. Trener gostov Aleš Sirk je na tekmi ponudil priložnost igralcem, ki ponavadi ne dobivajo veliko minutaže: “Lahko bi rekel, da je tekmo v drugem polčasu odločila fizična premoč Velenjčanov. Smo pa tudi mi dali priložnost za igro fantom s klopi, ki mogoče na nekaterih tekmah igrajo manj. Dobro smo se držali, še v drugem polčasu zaostajali le za tri zadetke, a žal bližje nismo prišli. Gorenje Velenje je ta trenutek bistveno boljša ekipa od nas in to je danes tudi pokazala na igrišču.”

21. krog lige NLB

RK Gorenje Velenje : RK Dol TKI Hrastnik 31 : 20(15 : 11)
RK Gorenje Velenje: Mazej 6, Haseljić 3, Tajnik 2, Špelić, Matanović 5, Logar, Levc 1, Vujović, Starc, Miklavčič 1, Banfro, Verdinek 2(1), Taletovič, Kavčič M. 5, Kavčič A. 4, Kete 2(1)

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Brilej 1, Ajdari 2(1), Grušovnik 2, Pintar 2(1), Bauerheim 2, Gospodarič, Hribšek 3(1), Cigler 2, Ramič, Ribič, Jakopič, Simončič 2, Nunčič, Koprivc 4(1)

 

Foto: RK Gorenje Velenje

Komentarji