Velenjčani na Cipru do pomembne zmage

Velenjski rokometaši so na prvi tekmi osmine finala Evropskega pokala gostovali na Cipru pri Famagusti. Preobrat v drugem polčasu je Velenjčanom prinesel zmago z rezultatom 26-31, kar pomeni pomembno prednost pred povratnim obračunom v Rdeči dvorani.


Obračun na vzhodni obali Cipra se je začel precej izenačeno. Po 12 minutah igre je bil rezultat poravnan na 6, nato pa so sledile minute, ki so pripadle domačinom. Z delnim izidom 5-1 so si do 23. minute priigrali prednost štirih zadetkov (11-7). V končnici polčasa so se Velenjčani pobrali in zaostanek znižali na -2, ekipi pa sta na odmor odšli ob rezultatu 13-11.

V drugem polčasu smo spremljali precej bolj suvereno in odločno igro Velenjčanov, ki so po vsega sedmih minutah igre v nadaljevanju izid poravnali na 16. Obdobje med 40. in 50. minuto je bilo za velenjski uspeh na Cipru odločilno. Z delnim izidom 2-9 so domačinom pobegnili na šest golov prednosti (20-26) in si olajšali nalogo za končnico srečanja. V zadnjih minutah so domačini zaostanek znižali na -5, Velenjčani pa so po izjemnem drugem polčasu slavili z rezultatom 26-31.

Pri Famagusti je bil s 7 zadetki najuspešnejši visokorasli Celjan Jaka Špiljak, v taboru Velenja pa se je z 11 goli najbolj izkazal Tilen Sokolič. Velenjski vratar Matevž Skok je zbral 14 obramb.

FOTO: Edo Einspieler

Komentarji