Radovljičani do novih dveh točk

V 15. krogu 1.B rokometne lige so rokometaši Radovljice gostovali pri igralci RK Jadran Hrpelje Kozina. Po izenačenih prvih 15. minutah so pobudo počasi prevzemali gostje. Dokončno so pobudo prevzeli ob koncu prvega polčasa. V nadaljevanju so se domačini sicer približali, a Radovljičani niso dovolili presenečenja in se na koncu razveselili zmage z rezultatom 27:33.


RK JADRAN HRPELJE KOZINA : RK FRANKSTAHL RADOVLJICA  27:33 (12:16)
Muminović 7, Stančič 5; Debelak Ž. 9, Lukan 5

Prvih 15. minut dvoboja smo spremljali igro gol za gol. V tem delu igre je blestel predvsem vratar domače ekipe Džan Bekrić, ki je zbral 6 obramb. Po polovici prvega dela obračuna pa so rokometaši Radovljice z naletom povedli s 7:10. Po minuti odmora je moral tako seči strateg Jadrana, Peter Poles.  In s to minuto odmora mu je uspelo zaustaviti nalet gostujoče ekipe. V 25. minuti so gostitelji rezultat ponovno izenačili (12:12). Zaključek prvega dela igre pa je pripadel Radovljičanom, ki so po delnem izidu 0:4 na odmor odšli s štirimi goli prednosti (12:16).

Obračun so bolje nadaljevali domačini in se v 35. minuti vnovič približali na le gol zaostanka (17:18). A gostje niso dovolili, da bi igralci Jadrana rezultat izenačili ali morda celo povedli. Hitro so si namreč priigrali pet zadetkov prednosti (17:22). Prednosti do konca tekme niso več izpustili iz rok. Gostitelji so se sicer še približali na dva zadetka (24:26), a so Radovljičani v zaključku ohranili mirno kri in tekmo brez večjih težav pripeljali do konca. V 59. minuti so povedli s šestimi goli (26:32), kar je bila najvišja razlika na tekmi. Do konca sta obe ekipi dosegli še po en gol in tekma se je tako končala z rezultatom 27:33.

FOTO: RK Frankstahl Radovljica

Komentarji