Pirančanke z zmago zaključujejo redni del sezone

V zadnjem krogu rednega dela zelene skupine 1. ženske rokometne lige smo spremljali obračun med RK Piran in RK Zvezda Logatec. Pirančanke so odločne odprle tekme hitro povedle in vodstva do konca tekme niso več izpustile iz rok. Logatčanke so se nekajkrat približale, a so gostiteljice vse nalete zaustavile in slavile s 30:27.


RK PIRAN : RK ZVEZDA LOGATEC  30:27 (17:12)
Borišek 14, Kokotec 7; Košir J. 11, Perkovič 6

Pirančanke so odločno vstopile v tekmo in hitro povedle s 5:0. V nadaljevanju srečanja so bolje zaigrale tudi gostje in v 9. minute zaostanek znižale na tri gole (6:3). V nadaljevanju smo kar nekaj časa spremljali igro gol za gol. V 18. minuti pa so Logatčanke zaostanke znižale še za en zadetek (11:9). In ko se je že zdelo, da bomo do konca prvega polčasa spremljali izenačeno igro ter, da bosta ekipi na odmor odšli ob razliki, ki bi lahko v nadaljevanju stvari še spremenile pa so v samem zaključku prvih 30. minut gostiteljice ponovno stopile na plin in si do odmora še enkrat priigrale prednost petih golov (17:12).

Na začetku drugega polčasa smo spremljali izenačeno igro kjer si nobena izmed ekip ni uspela priigrati višje prednosti oziroma se približati nasprotnicam. Po polovici drugega dela igre pa se prestavo višje prestavile gostje in v 49. minute prišle zgolj še na gol zaostanka (25:24). Domačinke so do konca tekme zdržale vse nalete Logatčank in se na koncu razveselile zmage s 30:27.

FOTO: Breda Krajnc / RK Piran

Komentarji