Ljubljančani z novo zmago ostajajo vodilna ekipa

V Športni dvorani Krim so se v 15. krogu 1. B lige pomerili Ljubljančani in Sevničani. Domači rokometaši so brez večji težav upravičili vlogo favorita in zanesljivo slavili.


MRK Ljubljana : RK Sevnica 34:25 (16:12)
Lukman 7, Ključanin in Brulec 6; Kuhar 7, Kozole 4

Rokometaši Sevnice so nekoliko presenetljivo bolje pričeli tekmo in povedli z 1:3. Ljubljančani so prvič na tekmi povedli v 6. minuti, ko je v polno zadel Vid Lukman (5:4).

Pri domačih se je razbranil Žiga Rebevšek, kar je ekipo pripeljalo do 3 zadetkov prednosti (9:6). Stik z domačini je pri Sevničanih ohranjal David Kuhar. Ekipi sta na odmor odšli z izidom 16:12.

Drugi del tekme je pri Ljubljani s 3 goli odprl Lun Ključanin. Prednost domačih je naraščala, v 40. minuti so si priigrali že prednost 7 zadetkov (24:17). Vodstvo Ljubljane je 9 minut pred iztekom ure naraslo na dvomestno število (31:21). Povsem jasno je postalo, da Sevnici ne bo uspelo spisati kakšnega presenečenja.

Vodilna ekipa lige je tako na koncu slavila z izidom 34:25 in ohranila prednost pred zasledovalci, Rebevšek pa je srečanje zaključil s 35 % uspešnostjo.

Foto: MRK Ljubljana/Facebook

Komentarji