Železniki do prve zmage v sezoni

Rokometaši Železnikov so v 15. krogu 1. B lige gostili nasprotnike iz Iga. Domačini so v aktualni sezoni ob 12 porazih vpisali 1 remi, danes pa so z rezultatom 31-30 prišli še do prve ligaške zmage.


Tekmo so bolje otvorili gostje, ki so si v uvodnih minutah priigrali dva gola prednosti (0-2). Domačini so do sedme minute rezultat izenačili na 4, minuto kasneje pa z rezultatom 5-4 prevzeli vodstvo. Prednost so v nadaljevanju uspešno držali ter jo do 16. minute povišali na +3 (9-6). V končnici prvega polčasa so Železnikarji odigrali najboljše minute letošnje sezone ter do polčasa svojo prednost povišali na +6. Ekipi sta na odmor odšli ob rezultatu 19-13.

Uvod v drugi polčas je pripadel rokometašem iz Iga, ki so po šestih minutah nadaljevala svoj zaostanek znižali na -2 (21-19). V naslednjih minutah sta si ekipi izmenjevali zadetek za zadetek ter v zadnjih 10 minut srečanja vstopili ob rezultatu 27-25. Domačini so do 54. minute ponovno zbežali na pet golov prednosti (30-25), kasnejša zmeda v vrstah Železnikarjev pa je rezultirala v precej bolj napeti končnici od pričakovane. Kljub nekaj napakam so domačini uspeli ohraniti prednost ter se ob zadnjem zvoku sirene razveselili prve zmage v sezoni. Tekma se je končala z rezultatom 31-30.

Pri domačinih se je pod 9 zadetkov podpisal Nejc Berce, v taboru gostov pa je bil s 7 goli najuspešnejši Luka Štrukelj. Levji delež k temu, da je zmaga ostala doma, je dodal tudi vratar Žan Berčič, ki je zbral 18 obramb.

FOTO: RD Alples Železniki Facebook

Komentarji