Delitev točk na derbiju začelja modre skupine

V 14. krogu državnega prvenstva sta se pomerili ekipi Ptuja-Ormoža in Izole. Precej izenačen boj dveh ekip, ki se nahajata na začelju lestvice, je potekal vse do zadnjih minut, na koncu pa sta se moštvi razšli z remijem.


ŽRK Žiher hiše Ptuj-Ormož : ŽRK Trgo ABC Izola 23:23 (12:9)
Kolenko 7, Kreft 3; Cerovak 6, Berzelak 5

Domače rokometašice so tekmo bolje otvorile. Pri Izolankah je bila razpoložena vratarka Petra Šurla Toth, toda njene soigralke so v uvodnih 13 minutah uspele doseči zgolj 2 zadetka (5:2). Poleg tega je v 10. minuti rdeči karton prejela še Maja Krese.

Do odmora so se Primorke uspele približati, a so nato Ptujčanke ponovno ušle na 3 gole prednosti. S takšno prednostjo sta moštvi tudi zaključili prvi del srečanja, z izidom 12:9.

V 41. minuti so gostujoče rokometašice poravnale rezultat na 15:15. Sledil je izenačen boj, ekipi pa sta se enakovredno izmenjavali v doseganju zadetkov. V zadnjih 5 minut obračuna sta tako moštvi vstopili z minimalno prednostjo domačink (22:21).

55 sekund pred koncem so Izolanke preko Taire Nadarević izenačile na 23:23. Zadnji je napad je tako pripadel igralkam Ptuja-Ormoža, ki pa ga je zaustavila vratarka Nikolina Stojičić.

Dramatična končnica je na koncu poskrbela, da sta si ekipi razdelili točkovni izplen, končni rezultat pa je znašal 23:23. Vratarka Šurla Toth je zbrala 13 obramb, Kaja Korpar pa 12.

Komentarji