Velenjčani odčitali lekcijo gostom iz Maribora

Potem, ko so rokometaši Gorenja Velenja izgubili na uvodnih obračunih v državno prvenstvo, so sedaj več kot očitno ujeli pravo formo. Po zmagah nad Dobovo in Svišom so nadigrali še RK Maribor Branik. Končni rezultat je znašal 38-22 v korist domačih. 


Za varovanci Luke Žvižeja ni najlažji uvod v sezono. Potem, ko so morali že v prvem krogu priznati premoč Celju, ki verjetno velja za glavnega favorita za končni naslov, so bili neuspešni tudi proti Slovenj Gradcu in Trimu. Svojo edino zmago so dosegli v drugem krogu proti MRK Ljubljani. Nocoj so v velenjski Rdeči dvorani naleteli na Gorenje, ki so mu uspešno parirali zgolj v prvi polovici prvega polčasa. Nato so domači pričeli povečevati svojo prednost in, ko je semafor kazal 20. minuto je Domen Tajnik zabil že za 16-9. Do zaključka prvega dela igre so Velenjčani ušli že na +10 (21-11) in tekma je bila praktično že odločena.

V drugem polčasu gostje niso uspeli niti za hip ogroziti velikega vodstva domačega moštva. Velenjčani so celo povečevali prednost, z nekaj dobrimi obrambami pa se je izkazal tudi Emir Taletović. V 53. minuti je Tilen Sokolič svoje moštvo iz sedemmetrovke popeljal že na +15 (34-19), v samem zaključku pa so se domači celo približali štiridesetici.

Foto: Jan Gregorc/RK Gorenje Velenje

Komentarji