Velenjčani povsem nadigrali Loko

V drugem krogu končnice za prvaka so se pomerili rokometaši Loke in Gorenja iz Velenja. Velenjčani, ki so se že mnogokrat opekli na gostovanju v Škofji Loki, tokrat niso razočarali. Proti povsem nemočni Loki so zmagali kar za 16 golov, Loka pa je z neprepričljivo predstavo dosegla le 13 golov.


V začetku tekme Velenjčani niso delovali tako prepričljivo. Tekmo so z 2 : 0 odlično odprli domači rokometaši, zaključke Velenjčanov pa je uspešno zaustavljal domači vratar. Po slabih začetnih minutah so se Velenjčani prebudili in prikazali boljšo igro. Zaigrali so bolj čvrsto v obrambi in bolj odločno v napadu. Za ose je v 5. minuti prvič zadel Miha Kavčič, sledil pa je delni izid Velenjčanov (10 : 0). Škofjeločani so storili preveč napak v napadu in gostom dovoljevali doseganje lahkih golov. Na odmor so Velenjčani odšli s prednostjo devetih golov (14 : 5).

V drugem delu so domači sicer zaigrali nekoliko bolje v napadu, a do presenečenja ni prišlo. Ibrahim Haseljić je s svojim drugim zadetkom v 39. minuti poskrbel za vodstvo s +11 (20:9). Rokometaši Urbanscape Loke so bili nemočni, tako v napadu kot v obrambi. Velenjski rokometaši kljub visokemu vodstvu niso popuščali in po obrambi Miljana Vujovića v 55. minuti je Tadej Mazej zadel za najvišje vodstvo Velenjčanov, vodstvo s +17 (28:11). Rokometaši iz Šaleške doline so se na koncu veselili zmage z 29:13.

2. krog končnice za prvaka

 30. marec, 20.30 (Škofja Loka)
URBANSCAPE LOKA : GORENJE VELENJE 13:29 (5 : 14)

Komentarji