Že 20 let zapored na pokalnem stolčku vlada Krim

Krimovke so se v finale pokalnega tekmovanja uvrstile brez kakršnih koli težav, saj so v polfinalu visoko premagale Velenjčanke, medtem ko so se Krkašice morale pošteno potruditi za uvrstitev v finale, saj so šele po dveh podaljških premagale Koprčanke. 


Rokometašice najtrofejnejšega slovenskega ženskega kluba so zelo zgodaj pokazale, kdo bo v tej tekmi gospodar na igrišču. Novomeščankam so prvi zadetek dovolile šele v 4. minuti, medtem ko so Ljubljančanke zadele že 4. S hitro in predvsem zelo učinkovito igro v napadu so Krimovke držale prednost. Vseeno je treba omeniti, da so tudi Krkašice v prvi polovici prvega polčasa v napadu delovale zelo agilno, a se je vseeno poznala razlika v kvaliteti igralk.

V 14. minuti je pri rezultatu 10:5 svoj prvi time-out zahteval trener Krke Salvador Kranjčič, a mu ni uspelo ustaviti naleta Krimovk, ki so že v 20. minuti vodile s 16:7. Do konca polčasa so Ljubljančanke svojo prednost še povišale na 21:11 in lahko bi rekli, da je bil finale že po prvih 30 minutah odločen. 

Tamara Mavsar je bila najboljša strelka zaključnega turnirja Pokala Slovenije ( 21 golov)

Drugi polčas je z golom iz desnega krila otvorila Novomeščanka Živa Čopi , a je na drugi strani z zadetkom takoj odgovorila Tamara Mavsar. Z nekaj atraktivnimi akcijami so Krimovke poskrbele tudi za navdušenje sicer maloštevilne publike v celjski dvorani Golovec. 

Med 40. in 47. minuto so Krkašice naredile delni izid 0:6 in se tako približale na 10 golov zaostanka (30:21), zato je bil trener Krimovk Uroš Bregar primoran vzeti svojo prvo minuto odmora.

Do konca tekme smo bolj kot ne spremljali rutinirano igro ljubljanskih rokometašic, ki so na koncu 20. zapored dvignile pokal v pokalnem tekmovanju. Končni rezultat tekme je bil 37:23.

NAJBOLJŠA STRELKA: Tamara Mavsar (RK Krim Mercator)

NAJBOLJŠA VRATARKA: Darija Zečević (ŽURD Koper)

MVP TURNIRJA: Tjaša Stanko (RK Krim Mercator)

OD 1999 DO DANES JIM NI PARA

Krimovke so naslov pokalnih prvakinj osvojile prav vsako sezono od 1999 pa do danes. Skupno so zmagovalni pokal Ljubljančanke dvignile 26x (vključno z današnjim), med letoma 1992 in 2019 so brez zmage v tem tekmovanju ostale zgolj dvakrat – leta 1992 in 1998 so prvakinje postale rokometašice RK Olimpije. 

 
POKAL SLOVENIJE ZA ŽENSKE, ZAKLJUČNI TURNIR, FINALE:
DVORANA GOLOVEC, CELJE
 
Nedelja, 31. marca 2019:
KRIM MERCATOR : KRKA 37:23 (21:11)
Mavsar 10, Zulič 5;  Vončina 6
Komentarji