Velenjčani pred pomembno preizkušnjo v pokalu EHF

Velenjski rokometaši bodo po uspešno odigranem krogu v državnem prvenstvu moči znova merili v pokalu EHF. Tokrat se bodo odpravili na gostovanje k nekdanjemu španskemu prvaku Abanca Ademar Leonu in skušali presenetiti trenutno drugouvrščeno ekipo španskega državnega prvenstva. Obe ekipi po dveh odigranih tekmah še nista osvojili točk, Velenjčani pa v Španijo odhajajo z željo po zmagi.


Ekipa Gorenja Velenja se bo z Abanco Ademar Leonom pomerila že tretjič v zgodovini kluba. V sezoni 2017/2018 so namreč Velenjčani nastopili v elitni Ligi prvakov, kjer je bil v skupini C tudi rokometni klub iz Leona. Črno-rumeni so odprli Ligo prvakov prav s skalpom nekdanjih španskih prvakov, in sicer so bili v domači Rdeči dvorani boljši za zadetek (23:22). Španci so se potem za poraz oddolžili na domačem terenu, kjer so bili boljši z 28:24.

Trener Gorenja Velenja, Zoran Jovičić: “Naša cilj je, da gremo v Španijo odigrati eno dobro tekmo, takšno kot znamo in da damo od sebe svoj maksimum. Tudi na tej tekmi nismo mi favoriti, zato bomo čim bolj osredotočili na našo igro in poskusili vzeti, kar nam bodo Španci ponudili. Na pot se sicer odpravljamo brez treh igralcev; Panjtarja, Drobeža ter Haseljića, ki je že končal s sezono. Na vsako tekmo gremo po zmago, tako bo tudi v Španiji, koliko možnosti bomo imeli, bomo pa videli.”

Prenos tekme si bo mogoče ogledati nocoj ob 19:30 Šport TV 2.

Pokal EHF – Skupina C
Sobota, 22. februar, 19:30 (Palacio de los Deportes de Leon)
ABANCA ADEMAR LEON : GORENJE VELENJE

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: Jurij Vodušek

Komentarji