Barca po devetih letih znova v Zlatorogu

Trinajsti krog v elitni EHF Ligi prvakov bo znova eden od nizov težkih tekem za rokometaše Celja Pivovarne Laško. V Zlatorogu bo gostovala velika Barca, ki je z 22 točkami na vrhu skupine A. Aktualni slovenski državni prvaki bi ob primeru zmage nad Španci osvojili 6. mesto v skupini in po dolgih letih suše bi Slovenci znova imeli predstavnika med izločilnimi boji Lige prvakov.


A naloga bo vse prej kot lahka. Na tekmi v prvem delu v Barceloni so Celjani doživeli boleč poraz (45:21). To je tudi eden od razlogov zakaj bo Barca danes glavni favorit za zmago, kar se zaveda tudi trener Celja Tomaž Ocvirk: “Imamo mlado ekipo, vendar pridobivamo izkušnje, na Danskem smo videli, da nam še manjkajo. Barcelona je nov izziv, dvorana bo polna, doma igramo drugače kot v gosteh, ko navijači igralcem dajo dodaten elan. Prikazati moramo najboljšo predstavo, željo, borbo. Barcelono poznamo, ne potrebuje posebne predstavitve, gre za igralce z izjemnimi atletskimi sposobnostmi. Igrajo zelo hitro, malo napadajo na postavljeno obrambo, hitro dosegajo zadetke, nevarni z vsakega položaja. Moramo biti na najvišjem nivoju in verjamem, da nam bo ob pomoči publike to uspelo in da se bomo dobro borili z njimi.”

“Ekipo sestavljajo iz igralcev z izjemnimi atletskimi sposobnostmi ter na ta način gojijo zelo hiter rokomet, čemur včasih ni bilo tako. Res je, da se je v to smer razvil rokomet na splošno, oni pa ta sistem pilijo. Ni veliko vodenja žoge, ta hitro potuje, hitro se zaključuje, če se ne vrneš pravočasno, te takoj napadejo. A kot rečeno, mi moramo gledati na svojo igro, nismo še na nivoju, kot smo bili v prvem delu. Obrambo igramo dobro, v napadu pa nismo tako sproščeni, kar se nam pozna v številu napak in zaključkih akcij. Hkrati imamo nekaj težav s poškodbami, veseli pa dejstvo, da to izkoriščajo tisti, ki dobijo priložnost, kot npr. Vujović v vratih in Cokan na krilu, kar je pomembno za prihodnost in širino,” je zaključil Ocvirk.

Za spektakel z Barcelono je prodano že veliko število kart, zato se v Zlatorogu obeta pravi spektakel. Tekma bo na sporedu ob 17:00 in si jo bo mogoče ogledati v neposrednem prenosu na Šport TV 1.

FOTO: Gregor Katič

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Komentarji