Velenjčani premočni za Novomeščane

Odigrana je bila še zadnja tekma 13.kroga državnega prvenstva za moške. V novomeškem Marofu sta se pomerila domača ekipa Krke in gostje iz Velenja. V prvem medsebojnem obračunu sezone so bili v Rdeči dvorani zanesljivo boljši Velenjčani. Tokrat so se Novomeščani uspešno upirali, ampak so na koncu morali priznati premoč velenjske ekipe.


Tekma v dvorani Marof se je začela zelo izenačeno. Minimalno prednost so si uspešno priigrali gostujoči rokometaši, ki so jo uspešno držali skozi celoten prvi polčas. Obe ekipi sta prisopili agresivno v obrambi kar nam priča tudi število danih zadetkov. Dolgi napadi obeh ekip sta povzročali obema kar nekaj preglavic. Na odmor so s tremi zadetki prednosti odšli gostje, 11 : 14, kar je bila tudi najvišja prednost prvega polčasa. V prvem polčasu so vodstvo prevzeli gostje, zadnje izenačenje smo videli v 12.minuti. Po tem pa so Velenjčani prevzeli vajeti v svoje roke in uspešno pripeljali polčas do konca. Odlično se je že v prvem delu tekme izkazal Jernej Papež, ki je gostujočemu vratarju Emilu Taletoviću povzročal kar nekaj preglavic. Pri gostih pa je bil v prvem delu najuspešnejši Matic Verdinek, ki je tudi postavil rezultat polčasa.

Drugi polčas so odlično začeli domači rokometaši. Odlično so pristopili v obrambi, na pravem mestu pa je bil tudi vratar Emir Taletovič. Vendar pa se Velenjčani niso tako preprosto predali. Uspešno so držali svojo priigrano prednost vse do 35.minute, ko so le-to še povišali, 13 : 17. V 43.minuti tekme so se Novomeščani uspeli približati na zgolj zadetek zaostanka, 20 : 21. Z minuto odmora je odreagiral Zoran Jovičič. Do 47.minute tekme so se Velenjčani ponovno uspeli oddaljiti za štiri zadetke, 20 : 24.  Novomeščani so se poskušali še upirati izkušenejšim Velenjčanom, ampak so jim nekoliko že pošle moči. V 53.minuti tekme so si velenjske ose uspele priigrati prednost petih zadetkov, 23 : 28. Prednost so uspešno držali vse do konca polčasa. Končni rezultat v Marofu je bil 27 : 31.

Pri domačih je bil z osmimi zadetki najuspešnejši Jaka Jakše, prav tako 8-krat pa sta pri gostih zadela Matic Verdinek in Aleks Kavčič.

V naslednjem krogu Novomeščani odhajajo na gostovanje v Trebnje, Velenjčani pa bodo imeli dobri 14dni premora, saj so tekmo 14.kroga proti MRD Dobovi že odigrali.

MRK Krka : RK Gorenje Velenje27 : 31 (11 : 14)

MRK Krka: Rašo L. 5(1), Bevec, Didovič 2, Okleščen 3, Pršina, Tomić, Irman 1, Jakše 8(3), Klemenčič, Rašo D., Batagelj, Papež 6(1), Brajer, Kukman, Matko, Florjančič 2

Trener: Mirko Skoko

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 5(6)

RK Gorenje Velenje: Mazej, Haseljić 1, Tajnik, Špelić 2, Matanović 4, Logar, Levc, Stojnič, Vujović, Banfro, Verdinek 8(6), Grmšek, Taletovič, Kavčič M. 2, Kavčič A. 8, Kete 2

Trener: Zoran Jovičič

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 6(6)

Foto: FB/RK Gorenje Velenje

Komentarji