Velenjčani presenetili v Kopru

Po razburljivem sobotnem dolenjskem derbiju 6. kroga končnice 1. NLB Lige za prvaka in ne tako nepričakovanem izidu v Škofji Loki, smo si v nedeljo ogledali še tekmo med tretjeuvrščenim RK Gorenje Velenje in četrtouvrščenim RD Koper 2013. Velenjčane je čakala pot na že poletno Obalo,  kot pa smo že kar nekajkrat omenili, so Velenjčani v sami končnici že popustili in ne kažejo svoje najboljše igre, zato je Koprčane čakala kar lahka naloga. Ekipi sta se v končnici med seboj ekipi že pomerili, slavili pa so Koprčani z 29 : 25. Velenjčani trenutno zasedajo 3. mesto na lestvici končnice za prvaka, Koprčani pa za njimi zaostajajo zgolj za točko. Z današnjo zmago in s tem s pridobljenima dvema točkama se bodo Koprčani povzpeli na 3. mesto lestvice ter  bodo tako bližje samemu naslovu državnih prvakov. Ampak, vsekakor bo pot do tam zelo težka, če ne celo nemogoča. Pustimo se presenetiti.


Vendar pa so Velenjčani utišali vse kritike in presenetljivo zmagali v Kopru. Slavili so s 26 : 20 (10 : 13). Velenjčani so nam pokazali, da jih še ne smemo odpisati, odlično pa so komunicirali tudi s svojim novim trenerjem, Klemenom Luzarjem. Luzar je v prejšnjem tednu na Velenjski klopi zamenjal dosedanjega trenerja Željka Babića. Le-temu naj bi očitali slabo vodenje ekipe in s tem padec forme. V Velenjskih vrstah pa smo ponovno videli tudi Roka Ovnička.

V prvem polčasu je sicer odlično kazalo domačim rokometašem, Grega Krečič je že v samem začetku tekme pripomogel k vodstvu domačih rokometašov za kar 3 zadetke. Odlično pa sta bila razpoložena tudi oba vratarja, domači Martin Kocjančič in gostujoči Rok Zaponšek. V prvem polčasu so vse niti držali v rokah domači rokometaši, gostje so se jim uspeli približati tudi na gol zaostanka, a so domači kmalu spet ”pobegnili”. Temu primeren je bil tudi izid ob polčasu, 13 : 10 za RD Koper 2013.

V drugi polčas so se Velenjčani vrnili zbrano in napadalno. Domačim niso pustili do zadetka vse do 44. minute, ko je ob izvajanju 7-metrovke zadel Nejc Planinc. Če so v prvem polčasu vse niti v svojih rokah držali domači rokometaši, je bilo v drugem polčasu ravno obratno. Velenjčani so pokazali, da jih še ne smemo odpisati in da se bodo borili do konca. Končni rezultat v Kopru je bil 26 : 20 za RK Gorenje Velenje.

Najboljši strelec pri domačih je bil Grega Krečič s 4 zadetki, pri gostih pa se je najbolj izkazal Žarko Pejović s 6 zadetki, blestel pa je tudi gostujoči vratar Rok Zaponšek, ki je zbral 6 obramb.

Koprčane konec tedna že čaka nova tekma, ko na Obalo prihajajo aktualni državni prvaki, RK Celje Pivovarna Laško, Velenjčani pa bodo v domači dvorani gostili MRK Krko.

 

Jaka Moljk, RD Koper 2013: “Tekmo smo v prvem polčasu dobro odprli, bili vseskozi v prednosti pred Velenjčani, tako da smo na odmor odšli s prednostjo 3 zadetkov. V drugem polčasu smo res odigrali slabo, tako v obrambi kot napadu. Kot da bi se nekako ugasnili, nismo vedeli kam z žogo, tudi obramba ni bila več na istem nivoju, tako da so to Velenjčani izkoristili in zasluženo odnesli dve točki iz Bonifike.”

Žarko Pejović, RK Gorenje Velenje: “Končno smo spet odigrali tekmo tako, kot znamo. Za nami je težko obdobje. Ne znam razložiti, kaj se je zgodilo in kje je bila težava na prvih štirih tekmah državnega prvenstva. Lahko zatrdim le, da smo fantje v vsakem trenutku želeli pokazati največ, česar smo sposobni. Izredno sem vesel, da je s prihodom novega trenerja prišla tudi prva zmaga, ki nam je vrnila samozavest. Srčno upam, da bomo v takšnem ritmu nadaljevali vse do konca tekmovanja, v katerem nas čaka še pet tekem. Na vseh želimo pokazati, da si zaslužimo nositi dres Gorenja Velenja!”

 

  1. korg končnice 1. NLB Lige za prvaka:

 

RD Koper 2013 : RK Gorenje Velenje 20 : 26 (13 : 10)

RD Koper 2013: Dolenc, Vlah 1, Krečič 4, Matijaševič, Kocjančič, Poklar 1, Magdalenič, Moljk 1, Rapotec, Smolnik 3(1), Sokolič 1, Guček 1 Marić 3, Sever, Planinc 3(2), Bratkovič 2(1)
Trener: Veselin Vujović

7-metrovke: 4(6)

Izključitve: 8 minut

RK Gorenje Velenje: Cehte 4, Medved 4, Heseljić 1, Tajnik, Ovniček, Grebenc 4(1), Stojnič, Vujovič, Grmšek, Toskić 1, Potočnik 3, Goločar 1, Verdinek 1, Kleč 1, Zaponšek, Pejović 6(4)
Trener: Klemen Luzar

7-metrovke: 5(8)

Izključitve: 8 minut

 

Pripravila: M. Fišter
FOTO: Matia Ščukovt

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja