Napovednik 7. kroga 1. NLB lige za moške

PRAZNIČNI ZAČETEK
Tako kot pretekli teden, bomo prvo tekmo 7. kroga 1. NLB Lige spremljali že v sredo, torej danes 2. 5. 2018. Na praznik dela rokometaši RK Maribor Branik in RD LL Grosist Slovan ne bodo nič praznično počivali. V štajersko prestolnico se rokometaši Slovana odpravljajo visoko motivirani, saj so v prejšnjem krogu remizirali z Ormožani in se tako s točko več približali Dobovčanom v lovu za obstanek, vendar pa za njimi še vedno zaostajajo za 3 točke, zato je zmaga edini možni izid zanje. Enako kot Ljubljančani, so tudi Mariborčani v 6. krogu tekmo končali z neodločenim izidom proti zadnjim na lestvici v skupini za obstanek RD Herz Šmarno.


PRIMORSKI REVANŠ ŠTAJERCEM
Nasprotnika sta se srečala že pretekli teden, ko sta odigrala prestavljeno tekmo 2. kroga, na kateri so slavili Celjani. Koprčani so v istem tednu izgubili še proti Velenjčanom in so tako že tri tekme zapored brez zmage. Tokrat pa RK Celje Pivovarna Laško prihaja v Bonifiko in RD Koper 2013 lahko izkoristi prednost domačega terena ter si priigra zmago, na katero že čakajo kar nekaj časa. Primorci so trenutno na 4. mestu na ligaški lestvici s tridesetimi točkami, pred njimi je Gorenje s triintridesetimi, vendar s tekmo manj. Koprčani bodo morali dati v višjo prestavo, če želijo uloviti in prehiteti Velenjske ose.

OBSTANEK JE DALEČ
V 7. krogu tekmovanja za obstanek se bosta v Trebnjem pomerila domači RK Trimo Trebnje in RD Herz Šmartno. Trebanjci so se v prejšnjem krogu maščevali za poraz v domači dvorani in tako zmagali v Šmartnem ter se na lestvici zopet oddaljili za dve točki. Šmarčani so trenutno zadnji na lestvici in za Dobovo, ki je trenutno še na mestu za obstanek zaostajajo že za 8 točk, tako da je zmaga nujna! Proti Dobovčanom je Žiga Urbič zaklenil svoja vrata in s svojim obrambami skoraj sam prinesel zmago svojemu moštvu. Če bo tako nadaljeval tudi proti Šmartnem, bodo gosti v velikih težavah.

PO DOLGEM ČASU BO OŽIVELA RDEČA DVORANA
RK Gorenje Velenje so nazadnje doma igrali 11. 3. 2018 proti Kopru in takrat tudi izgubili. Tokrat v goste prihaja MRK Krka, ki je po napeti tekmi proti Ribnici, v prejšnjem krogu osvojila dve točki. Osam je po štirih zaporednih porazih le uspelo slaviti, ko so v Kopru zmagali. Zmagovalno nit si želijo ohraniti in kje bolje nadaljevati kot doma. Krkaši imajo trenutno isto število točk kot Ločani in bi z zmago utrdili prednost pred njimi ter se približali četrto uvrščenemu Kopru.

GORENJCI V DEŽELO SUHE ROBE
Ribničani bodo v tem krogu gostili rokometaše RD Urbanscape Loka, ki bodo po porazu proti Celju prišli visoko motivirani, da premagajo trenutno drugo moštvo tekmovanja. Po porazu na dolenjskem derbiju bodo igralci RD Riko Ribnica na vsak način želeli priti do novih dveh točk, saj se jim nasmiha končno drugo mesto v in bi tako dosegli zgodovinski dosežek.

»ORMOŽ MORAMO PREMAGATI«
»Ormož moramo premagati« so bile besede Denisa Hrupiča po porazu MRD Dobova proti RK Trimo Trebnje v prejšnjem krogu. Dobovčani so imeli težave z napadom in 7-metrovkami, saj jim je gostujoči vratar mešal štrene. Vendar odločeni, da bodo obstali v najmočnejši slovenski ligi, vidijo le zmago. V Dobovsko trdnjavo prihaja RD Jeruzalem Ormož, ki je trenutno točkovno izenačen s prvo ekipo v skupini za obstanek RK Branik Maribor. Zadnjo tekmo proti Slovanu so Ormožani remizirali in jim tako prepustili eno točko, iz Dobove pa si želijo odnesti obe.

Sreda, 2. 5. 2018
RK Maribor Branik : RD LL Grosist Slovan (18:00)

Petek, 4. 5. 2018
RD Koper 2013 : RK Celje Pivovarna Laško (20:15)
RK Trimo Trebnje : RD Herz Šmartno (20:00)

Sobota, 5. 5. 2018
RK Gorenje Velenje : MRK Krka (19:00)
RD Riko Ribnica : RD Urbanscape Loka (19:00)
MRD Dobova : RD Jeruzalem Ormož (19:00)

 

Pripravila: Larisa Vogrinc

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja