Mariborčani brez težav odpravili Slovan

Na praznični torek smo si v štajerski prestolnici lahko ogledali prvo tekmo 7. kroga 1. NLB lige za obstanek. Med seboj sta se pomerila domači RK Maribor Branik in gostujoči RD LL Grosist Slovan. Ljubljančani so si na današnji tekmi želeli zmage, saj bi se tako lahko približali MRD Dobovi in bili tako bližje obstanku v 1. NLB ligi. Žal pa so bili Štajerci premočni.


Mariborčani so že takoj na začetku tekme pokazali, da so dobro pripravljeni in se ne bodo pustili premagati. V prvem polčasu so držali vse niti v svojih rokah ter že v 13. minuti povedli za 4 zadetke. Ta prednost se je nato samo še višala, najvišja pa je bila v 17. minuti, ko so domači vodili že za 7 zadetkov. Ob polčasu je bil rezultat tekme v Mariboru 18 : 12 za domače rokometaše.

V začetku drugega polčasa večjih sprememb nismo videli, domači so še naprej držali visoko rezultatsko razliko. Nato pa je v 37. minuti tekme Zoran Jovičič svoje fante poklical na klop in jim streznil glave. Ljubljančani so se v igro vrnili z novim zagonom. Svoj zaostanek so hitro znižali in v 47. minuti zaostajali zgolj za 2 zadetka. Ampak to je bilo vseeno premalo, da bi zadostovalo za preobrat. Mariborčani so se ponovno zbrali in na koncu tekme slavili s 35 : 28.

Najbolši strelec na tekmi je bil David Bogadi z 10 zadetki, sledila pa sta mu Tadej Sok in Tine Marušič oba z 8 zadetki. Pohvaliti pa moramo tudi domačega vratarja, Marin Đurica, ki je zbral kar 15 obramb ter gostujočega, Nebojšo Bojića, ki jih je zbral 12.

Andris Celminš, igralec RK Maribor Branik: “V prvem polčasu smo bili prepričljivo boljši, v drugem pa smo, kot po navadi, ob večji razliki popustili v koncentraciji in tekmecu dovolili, da se nam približa. Vseeno smo nato zaigrali tako kot je treba, predvsem v obrambi, in z nekaj hitrimi protinapadi srečanje varno pripeljali sebi v korist. V napadu smo odigrali dobro, v obrambi pa ne tako, saj smo nasprotniku dovolili preveč zadetkov.”

Ljubljančane v naslednjem krogu čaka domača tekma proti RK Trimo Trebnje, Mariborčani pa odhajajo na gostovanje v Ormož.

 

  1. krog 1. NLB lige za obstanek

RK Maribor Branik : RD LL Grosist Slovan 35 : 28 (18 : 12)

RK Maribor Branik: Đurica, Bogadi 10(1), Celminš 2, Čudič, Sok 8(1), Levc, Jerenec 5, Rotim 1, Velkavrh 4(1), Bazgovšek, Štumpfl 2, Sivić 1, Kete 2
Trener: Marko Šibila

7- metrovke: 3/4

Izključitve: 8 minut

RD LL Grosist Slovan: Prevolnik 3, Peterlin, Serdinšek-Ekart 1, Marinček3, Bogdanič-Jenko 4, Marušič T. 8(2), Nunčič, Marojevič 1, Podpečan, Marušič P., Bojić, Kaučič, Novak 4, Sankovič 3, Atanasov 1
Trener: Zoran Jovičič

7-metrovke: 2/4

Izključitve: 8 minut

 

Pripravila: M. Fišter
FOTO: RK Maribor Branik

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja