Napovednik zadnjega kroga 2. DRL – Ajdovščina ali Pomurje?

V zadnjem krogu 2. DRL se nam obeta nekaj zanimivih tekem. Tekma med ekipama Mokerc-Ig in Sevnica je bila že odigrana.


Rokometaši Arcont Radgone bodo lovili svojo 4. zmago, tokrat proti Gorišnici, ki so jo v jesenskem delu v domači dvorani premagali. Radgona je v spomladanskem delu odigrala nekaj solidnih tekem, saj so kar dve tekmi izgubili samo za gol. Pri domači ekipi se poraja tudi vprašanje motivacije, saj tudi z zmago Gorišnica ne more napredovati.

Velika Nedelja bi z zmago napredovala za nekaj mest. Tokratni nasprotniki Alples Železniki pa bo poiskušal popraviti vtis iz zadnjih tekem (zadnji dve odigrani tekmi so namreč izgubili) in napredovati vsaj do 4. mesta.

NAJBOLJ ZANIMIVO BO V LOGATCU IN AJDOVŠČINI
Kronos gosti tretjeuvrščeno ekipo Pomurja, ki bi z zmago naredila svoje in čakala presenečenje v Ajdovščini. Igralci Kronosa so ravno Ajdovščini pokvarili zaključek prvenstva in jih prisilili, da bodo morali v zadnjem krogu obvezno zmagati.

Kot že zapisano bo Ajdovščina gostila ekipo Cerklje Radovljica in že pripravljajo spektakel ob vstopu v 1. B ligo. Nesporni favoriti so domači, vendar je ekipa Cerkelj Radovljice v spomladanskem delu prvenstva izgubila samo 3 tekme (Metlika, Pomurje in Mokerc) in se upravičeno zavihtela na (začasno) 4. mesto. V primeru presenečanja in poraza Ajdovščine ter zmage Pomurja v Logatcu bi se ekipi Ajdovščine in Pomurja točkovno poravnali, vendar je Pomurje v medsebojnih tekmah boljše.

Na žalost pa, kot smo že pisali, ravno tekma med Ajdovščino in Pomurjem meče slabo luč na letošnjo sezono, saj je na medsebojni tekmi prišlo do kršitve rokometnih pravil.

Odzivov iz RZS in RK Ajdovščina do danes še nismo dobili…

 

Pari 22. kroga, 5. 5. 2017
RK VELIKA NEDELJA – RD ALPLES ŽELEZNIKI
RK AJDOVŠČINA – RK CERKLJE-RADOVLJICA
RD MOŠKANJCI GORIŠNICA – RK ARCONT RADGONA
RK KRONOS – RK POMURJE
Že odigrano: ŠD MOKERC IG – RK SEVNICA   40 : 27

 

Pripravil: Matej Fefer

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja