Velenjčani preskočili Sviš in se uvrstili v polfinale pokala

Na prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije sta se v Ivančni Gorici pomerila domači Sviš in gostje iz Velenja. Rokometaši Gorenja iz Velenja so upravičili vlogo favorita in se kot prvi uvrstili v polfinale pokala. Slavili so z rezultatom 32-25.


Tekma se je začela izenačeno, na strani gostov je bil izjemno razpoložen Kenan Pajt, ki je za Velenjčane dosegel prve tri zadetke iz sedmih metrov. Po 10. minutah je bil rezultat še vedno izenačen, za domačine je zadel Aljaž Kutnar. Domači so se dobro držali in favorizirani gostje se nikakor niso uspeli odlepiti na višjo prednost. Največja prednost gostov je v prvem polčasu znašala tri zadetke, polčas pa se je končal z vodstvom gostov z rezultatom 15-14.

Drugi polčas so gostje začeli silovito in si hitro priigrali prednost 4 zadetkov, ko je še enkrat več zadel razpoloženi Kenan Pajt. Dokončne dvome o zmagovalcu so gostje razblinili v 48. minuti, ko so po zadetku Matica Verdineka povedli s šestimi zadetki prednosti. Prednost so do zaključka tekme brez težav vzdrževali in na koncu slavili z rezultatom 32-25.

Najbolj razpoložen v domačih vrstah je bil s petimi zadetki Simon Vidmar, štiri je dodal Timotej Knez. Pri ekipi Gorenja je devet zadetkov dosegel Kenan Pajt, štiri pa sta dodala Matic Verdinek in Timotej Grmšek.

FOTO: RK Gorenje Velenje

Komentarji