Velenjčani proti Kopru nadaljujejo zmagoviti niz

Rokometaši Velenja so za razliko od zadnje tekme s Celjem na primorskem naleteli na težjega nasprotnika. Kljub temu, da so vodili večino srečanja, se je domača zasedba Kopra v zadnjih minutah požrtvovalno uprla, izničila visoko prednost favoriziranih gostov, a pomembne zmage v boju za naslov državnih prvakov Velenju ni odvzela. 


V prvih desetih minutah so ritem srečanja narekovali domači rokometaši. V osmi minuti je za vodstvo 5:3 zadel Andraž Kete, a je za Velenje z dvema zadetkoma hitro izenačil Enej Slatinek jovičić.  Za tem je goste Matic Verdinek popeljal v prvo vodstvo, in ga s pomočjo Tilna Sokoliča povišal na 5:8. Serijo petih golov Velenja je prekinil Bor Breznikar, Koper pa je s svojim naletom uspel izenačiti na 9:9. S tremi zaporednimi zadetki (dva iz sedemmetrovke) je novo prednost Velenja zrežiral Sokolič, ki so jo gostje do polčasa uspešno zadržali (12:15).

Ekipi sta si v nadaljevanju izmenjavali zadetke in vse manj je dišalo po novem izenačenju. V 37. minuti je Miha Kavčič zadel za najvišjo prednost na tekmi, Jovičič pa jo je še povišal na 16:22. Domači so se nevarnejše približali v 47. minuti, ko so tri zaporedne obrambe Luke Logarja pretvorili v serijo treh zadetkov (22:25). Velenjčani so odgovorili s trojico svojih, rokometaši Kopra pa vnovič trojico svojih. Po novi obrambi Logarja, je Rok Marić slednje pripeljal le še na dva gola zaostanka (26:28), v zadnji minuti pa je Jovičičev brat v dresu Primorcev Staš znižal na pičlih 29:30. S sedemmetrovko je nato kljub poslednjem naletu Kopra srečanje odločil Domen tajnik in postavil končni izid 29:31.

 

Foto: RD Koper/Tomaž Primožič

Komentarji