Velenjčani rutinirano v osmino finala Pokala Slovenije

Rokometaši Dobove in Velenja so si nasproti stali tudi v pokalnem tekmovanju. Velenjčani so prikazali boljšo igro in se tako razveselili napredovanja v 1/8 finala. Tekma se je končala z rezultatom 24:33.


Velenjčani so po 5. minutah izenačenega boja hitro prevzeli pobudo na igrišču in povedli s 4:8. Gostje niso dopustili, da bi se domačini resneje približali. V 19. minuti so aktualni Superpokalni prvaki svojo prednost povišali na pet golov (7:12). Dobovčani so hitro vrnili udarec in znova prišli na tri gole zaostanka (9:12). Velenjčani so bili v zaključku prvega polčasa znova v naletu in si tako do konca prvih 30. minut priigrali šest golov prednosti (11:17).

Gostje so na začetku drugega polčasa po dveh hitrih zadetki Urbana Pippa povedli že z devetimi zadetki prednosti (11:20). Domači so se znova uspeli približati na zaostanek šestih zadetkov. A Velenjčani niso dopustili presenečenja in po polovici drugega polčasa znova vodili z devetimi goli naskoka (16:25). Velenjčani so tekmo le še mirno pripeljali do konca in se veselili zaslužene zmage z rezultatom 24:33.

DOBOVA : GORENJE VELENJE  24:33 (11:17)
Nešić 6, Latković in Ferenčak po 3; Šiško 8, Sokolič 5

FOTO: Jan Gregorc / RK Gorenje Velenje

Komentarji