Velenjčani slavili na sosedskem derbiju proti Slovenj Gradcu

17. krog Lige NLB je rokometnim navdušencem postregel s sosedskim dvobojem med RK Gorenje Velenje in RK Slovenj Gradec. Obračun med osami in orli se je končal z zmago domačinov z rezultatom 33-26.


Zadnji ligaški obračun pred reprezentančnim premorom so bolje otvorili domačini, ki so do 4. minute prišli na dva gola prednosti (2-0). Gostje iz Slovenj Gradca so do 10. minute izid poravnali na 4, do 19. minute pa padli na zaostanek treh zadetkov (8-5). Velenjski rokometaši so svojo prednost v končnici polčasa povišali na +4, ekipi pa sta na odmor odšli ob rezultatu 13-9.

V uvodnih minutah nadaljevanja so gostje z glavo ostali v slačilnici, domačini pa so to odlično izkoristili ter do 35. minute z delnim izidom 5-1 prišli do prednosti osmih zadetkov (18-10). Visoka prednost je domačinom omogočila, da so večji del drugega polčasa odigrali bolj sproščeno ter svoj fokus usmerili v ohranjanje varne razlike v zadetkih. Velenjski rokometaši so nalogo opravili z odliko ter po 60. minutah igre pred 450 glavo množico slavili z rezultatom 33-26.

Pri domačinih sta po 7 zadetkov dosegla Domen Tajnik in Tilen Sokolič, v taboru gostov pa so po 4 gole zabili Tarik Velić, Rok Cvetko in Jaroš Bulovič.

FOTO: Jan Gregorc

Komentarji