Trebanjci v drugem polčasu do zmage nad SVIŠom

V dvorani OŠ Trebnje smo spremljali sosedski dvoboj med tamkajšnjim Trimom ter ekipo RK SVIŠ Ivančna Gorica. Po izjemno izenačenem in napetem prvem polčasu so Trebanjci v drugem delu igre opravičili vlogo favorita in se veselili zmage z 31:22.


Vse tja do 18. minute smo spremljali igro gol za gol. Za še bolj izenačen boj sta skrbela oba vratarja. Domači Aljoša Čudič ter gostujoči Luka Komar. V nadaljevanju pa so na plin stopili domačini in v dveh minutah predvsem po zaslugi Matica Pippa prišli do treh zadetkov prednosti (10:7). Nalet domačinov je moral z minuto odmora prekiniti gostujoči strateg Aleksander Polak. In to mu je tudi uspelo. Njegovi varovanci so hitro znova ujeli priključek in se približali zgolj na gol zaostanka (10:9). Konec polčas je minil v ritmu začetka. Ekipi sta igrali igro gol za gol in na odmor so z minimalno prednostjo enega gola odšli domačini (12:11).

Gostitelji so odločno začeli drugi del igre in po delnem izidu 3:0 povedli s 15:12. Tako je moral hitro v drugem polčasu strateg SVIŠa seči po minuti odmora. Gostje v drugem polčasu niso morali ujeti priključka z Trebanjci, ki so iz garderobe prišli kot prerojeni. Domačini so prednost počasi višali in v 44. minuti vodili s šestimi goli naskoka (22:16). Rokometaši SVIŠa so se v 46. minuti približali na štiri gole (22:18) kaj več od tega pa jim ni uspelo. Rokometaši Trebnjega so vnovič stopili na plin in v 51. minuti povedli z devetimi zadetki prednosti (27:18), kar je bila najvišja prednost na tekmi. Gostitelji so obračun le še mirno pripeljali do konca in se razveselili zmage z rezultatom 31:22-

TRIMO TREBNJE : SVIŠ IVANČNA GORICA  31:22 (12:11)
Radojković, Pipp in Glavaš po 5; Marojević 6, Justin 5
Čudič 9 obramb (29%); Komar 9 obramb (33%)

FOTO: RK Trimo Trebnje

Komentarji