Velenjčani suvereno preko Krke

Po gostovanju v Kopru in dolgo pričakovano zmago je Velenjčane v 7. krogu 1. NLB lige za prvaka čakal obračun proti MRK Krki. V končnici za prvaka sta se ekipi med seboj že pomerili, ko so Novomeščani v domači dvorani slavili 36 : 35. V velenjske vrste pa se po poškodbi ponovno vrača Klemen Ferlin. Po več kot očitnem kolapsu v prvem delu končnice se Velenjčani ponovno prebujajo ter so še vedno željni zmag. Na drugi strani pa si Krka srčno želi zmage ter se približati Koprčanom na 4. mestu. Vsekakor smo lahko pričakovali zanimivo tekmo.


Prvi polčas se je v Rdeči dvorani začel zelo napeto. Že kmalu po prvem sodnikovem pisku smo videli prvo 7-metrovko, ki pa jo domači rokometaši niso izkoristili. Brezgolno zatišje je v Velenju potekalo vse do 3. minute, ko so iz 7-metrovke zadeli domači rokometaši. Novomeško mrežo je zatresel Alem Toksić. V prvem polčasu sta obe ekipi igrali dokaj agresivno, videli smo kar nekaj izključitev in opominov. Najvišjo prednost so si domači priigrali v 24. minuti tekme, ko so vodili za 7 zadetkov. To prednost so obdržali vse do konca prvega polčasa. Izid v Rdeči dvorani je bil po tridesetih minutah 17 : 10 za domače rokometaše. Najboljša strelca 1. polčasa sta bila Nejc Cehte in Leon Rašo, oba s 4 zadetki.

Če smo v prvem polčasu videli nize opominov in izključitev, smo v drugem polčasu videli nize izgubljenih žog. Ampak so se ose hitro zbrale in prikazale odličen rokomet. Razlika v golih je samo še rasla, v 42. minuti so domači vodili že za 12 zadetkov. Tekma je bila praktično že odločena, Novomeščani niso več imeli možnosti.

Končni izizd srečanja je bil 31 : 18 za Velenjčane. Najboljša strelca pri domačih sta bila Nejc Cehte in Rok Golčar ter pri gostih Leon Rašo, vsi s 5 zadetki. Domači vratar Rok Zaponšek je zbral 8 obramb, Miljan Vujović 1, gostujoči Aleksandar Tomić 7, Blaž Brajer prav tako 1.

David Didovič, igralec Krke: “Po zadnjih treh, štirih tekmah, na katerih smo pokazali naš pravi karakter, se nam danes ni izšlo. Gorenje Velenje je zasluženo zmagalo, nam pa se je zalomilo že v prvem polčasu in težko je bilo loviti razliko. Poleg tega danes ni igral naš najboljši strelec Papež, po desetih minutah tekme pa smo zaradi poškodbe ostali še brez Okleščna. To tekmo moramo čimprej pozabiti in se pripraviti na naslednjo proti Kopru in upam, da se sestavimo in odigramo tako, kot znamo.”

Velenjske ose že čez nekaj dni čaka težko pričakovan prestavljen derbi 2. kroga lige za prvaka, ko v goste prihaja RK Celje Pivovarna Laško, MRK Krka pa bo gostila RD Koper 2013.

Rok Zaponšek, igralec Gorenja Velenja: “Tokrat smo od prve minute zaigrali zbrano in v napadu pokazali česa smo sposobni. Že v prvem polčasu smo si z dobro obrambo in uspešnim napadom zagotovili lepo prednost, ki smo jo v nadaljevanju le še nadgradili. Lepo je bilo znova zaigrati pred našimi navijači, ki se zahvaljujem za bočno podporo. Upam, da bo tako tudi na naslednjih treh tekmah, ki nas v kratkem čakajo v Rdeči dvorani.”

7.krog končnice 1. NLB lige za prvaka

RK Gorenje Velenje : MRK Krka 31 : 18 (17 : 10)

RK Gorenje Velenje: Cehte 5, Medved 3, Haseljić 1, Tajnik 1(1), Ovniček 3(2), Ferlin, Grebenc 2, Stojnič, Vujović, Toksić 2, Potočnik 2, Golčar 5(1), Verdinek 1, Kleč 2, Zaponšek, Pejović 4
Trener: Klemen Luzar

7-metrovke: 4(5)

Izključitve: 8minut

MRK Krka: Rašo L. 5(1), Bevec 1, Didovič 1, Okleščan 1, Pršina 1, Tomić, Klemenčič, Irman 2, Jakše, Udovč, Rašo D., Brajer, Kukman 2(1), Matko 1, Ban 3, Klobčar 1
Trener: Mirko Skoko

7-metrovke: 2(4)

Izključitve: 10minut

 

Pripravila: M. Fišter
FOTO: RK Gorenje Velenje – Jurij Kodrun

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja