Velenjčani v 1/4 finalu Evropskega pokala

Rdeča dvorana v Velenju je gostila povratni obračun 1/8 finala Evropskega pokala. Velenjčani so prvi obračun na Cipru proti ekipi Sabbianco Anorthosis Famagusta zaključili z zmago 26:31. Po izenačenih uvodnih minutah so po dobri polovici prvega polčasa gostitelji prevzeli pobudo in bili nato do konca obračuna boljši tekmec. Velenjčani so slavili z rezultatom 27:21 ter se tako s skupnim izidom 58:47 uvrstili v 1/4 finala Evropskega pokala.


Od začetka smo spremljali izjemno zaspano tekmo, kot da sta ekipi iskali tisti pravi ritem s katerim vstopiti v tekmo. Že po 9. minutah pa je bila tekma pri rezultatu 2:2 prekinjena. Nekaj ciprskih navijačev, ki je prišlo na tekmo so namreč v dvorani razbili vrata ter z gasilnimi aparatom, ki so ga dobili v dvorani začeli s praznjenjem aparata. Po dobrih 20. minutah, ko so organizatorji počistili parket in prezračili dvorano sta se ekipi vrnili na parket in ponovno pričeli z ogrevanjem. Po pol ure pa se je tekma končno nadaljevala. Tako kot v prvem polčasu obračun na Cipru smo tudi v Velenju spremljali izjemno izenačen prvi polčas. Ekipi sta igrali igro gol za gol. Gostiteljem sta največ težav povzročala Slovenca v ciprskem dresu, Domen Sikošek Pelko in JakaŠpiljak (oba po tri gole). Po dobri polovici prvega dela igra pa so Velenjčani stopili na plin in si do 21. minute priigrali tri gole prednosti (10:7). K temu je z nekaj izjemnimi obrambami in pa tudi golom preko celega igrišča pripomogel tudi vratar Matevž Skok. Ob prednosti treh zadetkov v prid Velenjčanov je moral gostujoči strateg Marios Efstathiadis. Do konca polčasa smo bili znova priča igri gol za gol in tako sta ekipi na odmor odšli ob razliki dveh zadetkov (13:11).

Velenjčani so bolje odprli drugi polčasu in hitro prišli na štiri gole prednosti (15:11). A gostje se niso predajali in so v 38 minuti zaostanek prepolovili (16:14). Sledil pa je nov nalet gostiteljev, ki so pokazali boljšo fizično pripravljenost in po delnem izidu 6:2 na polovici drugega polčasa prvič na tekmi po zadetku Domna Tajnika povedli s šestimi goli naskoka (22:16). Nalet velenjskih os je moral z minuto odmora prekiniti gostujoči trener. A naleta Velenjčanom mu s tem ni uspelo zaustaviti. Domačini so imeli tekmo namreč pod nadzorom in niso dopustili, da bi se gostje približali in morda resneje ogrozili njihovo zmago. V 58. minuti so velenjske ose po zadetku Nejca Hriberška povedli z osmimi zadetki prednosti (27:19), kar je bila najvišja razlika na nocojšnji tekmi. Do konca tekme so bili še dvakrat natančni gostje in tako se je tekma končala z rezultatom 27:21.

GORENJE VELENJE : SABBIANCO ANORTHOSIS FAMAGUSTA 27:21 (13:11)
Tajnik 5, Pajt 4; Argzrou in Pelko po 4
Skok 12 obramb (38,7%)

FOTO: Jan Gregorc / RK Gorenje Velenje

Komentarji