Ribničani kljub zmagi izpadli iz pokala EHF

Rokometaši Ribnice so danes na povratni tekmi osmine finala pokala EHF gostili norveški Runar. Na prvi tekmi so bili Norvežani boljši z rezultatom 38-29. Današnji obračun, na katerem so domačini prikazali igro na izredno visokem nivoju, se je končal z zmago Ribnice z izidom 34-32, kar pa ni bilo dovolj za napredovanje v naslednji krog tekmovanja.


Boljši začetek bi si domačini skorajda težko zamislili, saj so si do 7. minute priigrali prednost z rezultatom 5-1. Rezultat so nekaj minut uspešno držali, nato pa so sledile črne minute Ribničanov, v katerih so gostje z delnim izidom 0-4 rezultat obrnili v svoj prid (8-9). V nadaljevanju sta si ekipi izmenjevali zadetek za zadetek, nato pa so si domačini s tremi zaporednimi priigrali prednost dveh golov (16-14). Do konca polčasa je padlo še nekaj zadetkov, ekipi pa sta na odmor odšli ob rezultatu 17-16.

Tudi v drugi polčas so domačini vstopili odlično ter si do 36. minute priigrali štiri gole prednosti (22-18). Gostje so se v naslednjih minutah ponovno vrnili na -1, vendar so domačini z izvrstnim rokometom do 47. minute vnovič povedli s štirimi zadetki (28-24). Vodstvo domačinov je v 49. minuti naraslo na +5 in jim vlilo upanje za skupno zmago, gostje pa so hitro odgovorili s tremi zaporednimi zadetki in dokončno zapečatili vprašanje o tem, kdo bo napredoval v četrtino finala pokala EHF. Končnica srečanja je minila precej izenačeno, obračun pa se je končal z rezultatom 34-32.

S skupno zmago z rezultatom 70-63 v naslednji krog pokala EHF napreduje norveški Runar.

Pri domačinih se je pod 8 zadetkov podpisal Gašper Hrastnik, v taboru gostov pa je bil s 6 goli najuspešnejši Robin Wulvik.

Komentarji