Rokometaši Škofljice vpisali 11. zaporedno zmago

Derbi kroga 1. B državne rokometne lige se je odvil na Škofljici. Pri drugouvrščenem klubu je gostovala Izola, ki je pred današnjim obračunom za domačini zaostajala zgolj za točko. Napet obračun je po odlični končnici domačinov pripadel slednjim, Škofljica pa je tako z rezultatom 23-19 vknjižila že 11. zaporedno prvenstveno zmago.


Uvod v tekmo bi lahko enačili z najhujšo nočno moro domačih rokometašev in gledalcev, saj so si gostje iz Izole do 8. minute priigrali prednost z rezultatom 0-5. Raztreseni domačini so se nato pobrali in se s tremi zaporednimi goli vrnili v tekmo (3-5). Gostje so večji del prvega polčasa uspešno držali minimalno prednost, v 27. minuti pa je rokometaš Škofljice Luka Kljun z golom za 10-10 prvič na srečanju rezultat poravnal ter hkrati poskrbel za zadnji gol v prvem polčasu.

Na prvi zadetek v nadaljevanju smo morali čakati do 36. minute, nekaj trenutkov pred tem pa je zaradi udarca v obraz srečanje predčasno zaključil rokometaš Izole Mirko Dugajlić. Do 40. minute sta obe ekipi uspeli doseči po tri zadetke (13-13), nadaljevanje pa je pripadlo domačinom, ki so si do 48. minute priigrali tri gole prednosti (17-14). V končnici srečanja so rokometaši Škofljice svojo prednost povišali na +4 in se veselili zmage z rezultatom 23-19.

Pri domačinih je bil s 7 zadetki najuspešnejši Luka Kljun, v taboru Izole pa se je pod 4 zadetke podpisal Timon Černetič.

FOTO: ŠRD Škofljica Facebook

Komentarji