Slovan do pomembne zmage v borbi za obstanek

V sklopu 15. kroga Lige NLB smo na Kodeljevem spremljali obračun med RD LL Grosist Slovan in RK SVIŠ Ivančna Gorica. Rokometaši Slovana so se po sredinem porazu v pokalnem tekmovanju, kjer so morali odigrati podaljšek dobro pobrali. Z zmago 34:30 so namreč osvojili pomembni dve točki v borbi za obstanek, ki obe ekipi čaka v nadaljevanju sezone.


Tekmo so bolje odprli gostje, ki so hitro povedli z 0:2. Prednost dveh golov so držali vse do 8. minute, ko so rokometaši Slovan rezultat izenačili na 5:5. Po nekaj minutah igre gol za gol so gostje po dveh zaporednih Denisa Zavodnika v 12. minuti vnovič povedli z dvema zadetkoma (7:9). Gostitelji so se še enkrat več vrnili in v 14. minuti po zadetku najboljšega strelca Alekse Tufegdžiča prvič na tekmi povedli z 10:9. V nadaljevanju sta se ekipi nekajkrat zamenjali v vodstvu. V zadnjih 10. minutah so na igrišču prevladovali gostitelji, ki so v 23. minuti povedli s tremi goli naskoka (15:12). Do konca prvih 30. minut smo nato spremljali igro gol za gol. Ekipi sta na odmor odšli ob razliki dveh zadetkov v korist domače zasedbe (19:17).

Tudi drugi del srečanja so bolje odprli gostje iz Ivančne Gorice, ki so se v 34. minuti približali le še na gol zaostanka (21:20). V nadaljevanju pa podobna situacija kot že nekajkrat v prvem polčasu. Ena izmed ekip, v tem primeru Slovan se je oddaljila (24:20), a so se nasprotniki uspeli približati (24:23). Po 10. minutah drugega dela igre pa so domačini stopili na plin in si do 47. minute po delnem izidu 5:0 priigrali prednosti šestih golov (29:23). Na koncu se je to izkazalo za odločilno tekmo na srečanju. Gostitelji so nekaj minut kasneje povedli s sedmimi goli prednosti (32:25), kar je bila največja prednost na nocojšnji tekmi. Rokometaši SVIŠa so sicer do konca tekme zaostanek uspeli znižati na štiri zadetke (34:30) za kakšen preobrat pa jim je enostavno zmanjkalo časa.

LL GROSIST SLOVAN : SVIŠ IVANČNA GORICA  34:30 (19:17)
Tufegdžić in Soršak po 9; Košir in Zavodnik po 6

FOTO: RD LL Grosist Slovan

Komentarji