Velenjčani v domači dvorani nadigrali Loko

V 7. krogu lige za prvaka sta se v velenjski rdeči dvorani pomerili ekipi RK Gorenje Velenje in RD Urbanscape Loka. Škofjeločani so poizkusili presenetiti oslabljene Velenjčane, ki so prejšnji vikend osvojili pokalni naslov.


Domačini so tekmo odprli odločno in v 9. minuti vodili že z 4 goli prednosti (5:1), zato je moral z minuto odmora reagirati gostujoči trener Robert Beguš. Škofjeločani so nato po dveh zadetkih Matica Pippa uspeli zaostanek zmanjšati na le 2 gola (8:6). Velenjčani pa so v zadnjih 10. minutah prvega polčasa po nekaj napakah gostov naredili odločilno razliko in na odmor odšli z  prednostjo 7 zadetkov (17:10)

Domačini so tudi drugi polčas začeli silovito in si hitro priigrali že 9 golov prednosti (21:12). Preostanek drugega polčasa je minili v igri gol za gol prednost Velenjčanov pa je vse skozi znašala okoli 8 zadetkov.  Domačini so tako tekmo brez večjih težav pripeljali do konca ter slavili z rezultatom 32:22.

Pri domačih rokometaših je bil najbolj razpoložen najboljši strelec tako rednega dela kot tudi lige za prvaka Matic Verdinek, ki je mrežo nasprotnik zatresel 8-krat. Sledil mu je Miha Kavčič s 6 goli. Pri rokometaših Loke so bili s 4 zadetki najbolj uspešni: Matevž Jesenko, Gašper Mali ter Matic Pipp.

Velenjčani so tako prednost pred Ribnico, ki svojo tekmo igra jutri z ekipo RD Koper ob 19:00 povišali na 3 točke .

GORENJE VELENJE : URBANSCAPE LOKA  32:22 (17:10)
Verdniek 8, Kavčič M. 6; Jesenko, Mali, Pipp po 4

Foto: RK Gorenje Velenje

Komentarji