Zarabec s Kielom v finalu pokala EHF!

Miha Zarabec je z nemškim Kielom na polfinalni tekmi v pokalu EHF premagal danskega pokalnega prvaka TTH Holstebro in se z zmago uvrstil v finale. Danci so se Nemcem uspešno upirali praktično skozi celotno srečanje, a so na koncu popustili. Nemški velikan Kiel je izkoristil prednost domačega terena in zadnje minute naredil končno razliko.


Včerajšnji dvoboj v nabito polni Sparkassen-Areni v Kielu so bolje začeli gostje z Danske, ki so prvih osem minut tekme vodili z minimalno prednostjo. Zvezdniška ekipa je potrebivala kar nekaj časa, da je napravila željeno razliko, ki je znašala največ 7 golov.

Danci so z Sebastianom Frandsenom v vratih na začetku parirali nemškemu bundesligašu in v prvih minutah zaigrali povsem sproščeno. Gostje so s hitrimi protinapadi zadevali lahke gole, na začetku pa so povedli z 3 : 1. Kljub vodstvu Kiela 14 : 10 je ekipa Holstebra uspela razliko ob polčasu zmanjšati za -2 (14 : 16).

V druem polčasu so Nemci postavili obrambno postavitev 5-1, kar je gostom povzročalo obilo težav. Drugačna obrambna postavitev je Dancem onomogočila strele z devetih metrov in to je bil ključen faktor za poraz gostov.

Slovenski reprezentant Miha Zarabec je na včerajšnji tekmi proti Holstebru dosegel 2 gola, danes pa se bo v nemškem finalu pokala EHF pomeril proti ekipi Füchse Berlina, ki je v polfinalu ugnala ekipo portugalskega Porta.

ZAKLJUČNI TURNIR POKALA EHF, Kiel (Nemčija)

TTH-Kiel 26-32 (14-16)

TTH: Magnus Bramming 7, Kay Smits 5, Peter Balling 3, Mikkel Mortensen 3, Jonas Porup 3, Vignir Svavarsson 3, Lars Nielsen 1, John Östlund 1.

Kiel: Niclas Ekberg 6, Lukas Nilsson 4, Hendrik Pekeler 4, Steffen Weinhold 4, Nikola Bilyk 3, Rune Dahmke 3, Domagoj Duvnjak  2, Miha Zarabec 2, Magnus Landin 1, Ole Rahmel 1, Harald Reinkind 1, Patrick Wiencek 1.

Füchse Berlin – FC Porto 24:20 (12:8)
Heinevetter, Semisch; Wiede 4, Elisson 3, Holm, Struck, Mandalinic, Gojun, Lindberg 5/2, Zachrisson 3, Schmidt, Reißky, Koch 2, Marsenic 1, Drux 6

FOTO: Facebook

Komentarji