Štajerski derbi brez zmagovalca

V 7. krogu lige za prvaka smo tokrat v Mariboru spremljali zelo zanimiv štajerski derbi med ekipama RK Maribor Branik ter RK Celje Pivovarna Laško. Derbi v pravem pomenu besede, kjer smo spremljali izredno zanimivo tekmo z zelo dramatičnim zaključkom.


Dinamičen začetek tekme, kjer si nobena ekipa ni priigrala večje prednosti. Nato pa so Celjani stvari začeli postavljati na svoje mesto in po zadetku Jake Maluse ter dveh Kristjana Horžena ter Tilna Kodrina povedli s 6 goli (6:12). Domačini se niso predali ter do konca polčasa po zadetku Matije Golika ter dveh Filipa Jerenca zaostanek prepolovili. Polčas se je končal z rezultatom (12:15).

Na začetku drugega polčasa so gostje z delnim izidom 5:2 povedli že z 7 goli prednosti (14:21) in zdelo se je da je tekma že odločena. Mariborčani pa se s tem niso strinjali  ter so tekmi dali novo poglavje in  se z delnim izidom 10:5 Celjanom približali le na 2 zadetka zaostanka (24:26). Poveljnik mariborskega povratka je bil Tadej Sok, ki je dosegel 6 golov. Domačini so v končnici tekme skorajda pripravili prvovrstno presenečenje, saj jim je uspelo tudi povesti (27:26). Roku Ovničku je rezultat uspelo izenačiti nato po smo do konca tekme videli še po zadetek na vsaki strani. Pri Mariborčanih je bil uspešen  Nikola Ranevski pri Celjanih pa Josip Šarac. Tekma se je tako končala brez zmagovalca z rezultatom 28:28.

Pri domačinih je strelsko z 9 zadetki izstopal Tadej Sok, s 4 goli mu je sledil Nikola Ranevski. Pri gostujočih rokometaših je bil s 5 zadetki najbolj razpoložen Kristjan Horžen nato pa so se za njim zvrstili kar 4 igralci s po 4 goli: Branko Vujović, Jaka Malus, Rok Ovniček in Josip Šarac.

CELJANI V NASLEDNJEM KROGU DO NASLOVA?

Rokometaši Celja si naslov priborijo, če na eni izmed naslednjih treh tekem osvojijo 2 točki. Prvo priložnost bodo imeli že v naslednjem krogu 22.5.2019, ko ob 20:15 v domači dvorani gostijo za njih v letošnji sezoni neugodne Ribničane.

MARIBOR BRANIK : CELJE PIVOVARNA LAŠKO  28:28 (12:15)
Sok 9, Ranevski 4; Horžen 5, Vujović, Malus, Ovniček in Šarac po 4

Foto: RK Maribor Branik

Komentarji