Ormožani z zmago pokopali upe Dola na obstanek med elito

V 7. krogu lige za obstanek smo v športni dvorani Ljutomer spremljali tekmo med RK Jeruzalem Ormož in RK DOL TKI Hrastnik.  Ormožani bi z zmago ohranili upanje na prvo mesto v ligi za obstanek medtem, ko bi Dolani s porazom izgubili upanje za obstanek med elito slovenskega rokometa.


Gostje so tekmo začeli odlično in prvo polovico prvega polčasa nadzorovali z dvema goloma prednosti. Ormožani so nato uspeli rezultat izenačiti in vse do 27. minute smo spremljali zelo izenačeno tekmo. Domačini so nato po golu Roka Žurana in Anžeta Šoštariča ter dveh Danijela Mesarića rezultat preobrnili ter povedli s tremi goli prednosti (17:14). Dolani so do konca polčasa prek Matica Grušovnika zaostanek zmanjšali na 17:15, kar je bil tudi rezultat prvega polčasa.

Rokometaši Ormoža  so na začetku drugega polčasa hitro povedli za 5 zadetkov (21:16) po dveh golih Bojana Čudiča ter Jureta Lukmana. Gostje so z dvema hitrima zadetkoma uspeli rezultat znižati  na 21:18 nato pa so sledile minute Roka Žurana. Žuran je s štirimi zaporednimi zadetki naredil odločilno razliko sedmih golov (25:18). Rokometaši Dola so se domačinom poizkušali približati vendar jim to ni uspelo. Ormožani so do konca tekme nadzorovali potek dogajanja na parketu ter zasluženo slavil z izidom (30:23).

Pri domačinih je bil z 9 zadetki najbolj razpoložen Rok Žuran, takoj za njim pa mu je z 8 goli sledil Bojan Čudič. Pri Dolanih sta bila s 6 zadetki najbolj učinkovita Amal Ajdari in Domen Hribšek

DOLANI SE SELIJO V 1. B LIGO

Rokometaši Dola se tako po enem letu med elito slovenskega rokometa selijo nazaj v en kakovostni razred nižje, kjer se bodo kar se da hitro vrniti nazaj med najboljše slovenske rokometne ekipe.

JERUZALEM ORMOŽ : DOL TKI HRASTNIK 30:23 (17:15)
Žuran 9, Čudič 8; Ajdari in Hribšek po 6

Foto: RK Jeruzalem Ormož

Komentarji