Dobova ostaja med elito

V športni dvorani v Dobovi smo v 7. krogu lige za obstanek spremljali tekmo med rokometaši MRD Dobova in rokometaši RK Trimo Trebnje. Domačini bi si z zmago ali neodločeni rezultatom lahko tudi matematično že zagotovili obstanek, če bi ekipa RK DOL TKI Hrastniik na gostovanju izgubila proti ekipi Ormoža .


Dobovčani so bili odločni da si obstanek zagotovijo že danes. Tekmo so tako tudi začeli in so hitro povedli z rezultatom 6:2.  Trebanjci so rezultatski zaostanek hitro izničili s štirimi zaporednimi goli. Nato nekaj minut igre gol za gol potem pa so sledile minute gostov, ki so po treh zadetkih Uroš Udoviča in enem Tobiasa Cvetka ter Tevža Grandovca povedli z 11:15. Do konca polčasa smo spremljali zelo izenačeno tekmo. Domačinom se je nekajkrat uspelo približati le na gol zaostanka, a so Trebanjci prvi polčas suvereno pripeljali do konca ter na odmor odšli s tremi zadetki prednost 19:22.

Trebanjci so drugi polčas začeli motivirano in s tremi hitrimi zadetki povedli že z 6 goli (19:25). Rokometaši Dobove so se gostom poizkusili približati a jim toni uspelo po golu Trebanjskega vratarja Urha Brane gostje vodili celo že z 7 zadetki (21:28). Domačinom je nato s tremi zaporednimi goli zaostanek zmanjšati, a so rokometaši Trima vrnili z enako mero in razlika je bila zopet 7 golov (25:32). Dobovčanom pa je nato z delnim rezultatom 7:1 uspel povratek, ko so se Trebanjcem približali le na gol zaostanka (32:33).  V 58. minuti tekme je dišalo celo po preobratu, ko so domačini po golu Marka Istvana Kovacsa celo povedli za en gol (36:35). Tekma se je na koncu končala z delitvijo točk ter končnim rezultatom 37:37.

Pri domačinih je bil z 9 zadetki najbolj razpoložen najboljši strelec lige za obstanek Domen Novak. S 7 goli mu je bil najbližji zasledovalec Dorian Markušić.  Pri gostih iz Trebnjega je z 11 zadetki izstopal Gal Cirar, s 5 goli pa sta mu sledila Tobias Cvetko ter Uroš Udovič.

DOBOVA SI JE ZAGOTOVILA OBSTANEK

Dobova si je z priigrano točko ter porazom Dolanov v Ormožu   zagotovila obstanek med najboljšimi slovenskimi rokometnimi klubi.

DOBOVA : TRIMO TREBNJE  37:37 (19:22)
Novak 9, Markušić 7; Cirar 11, Cvetko in Udovič 5

Ormožani z zmago pokopali upe Dola na obstanek med elito

Foto: RK Trimo Trebnje

Komentarji