Zarabec do naslova v pokalu EHF!

THW Kiel, za katerega igra slovenski reprezentant Miha Zarabec, je na finalnem obračunu proti Füchsam iz Berlina dosegel zmago in postal prvak pokala EHF. Kiel je v letošnji sezoni dobil tri od štirih dvobojev proti lisicam, dosegel pa je prvi naslov pokala EHF v zadnjih petnajstih letih.


Tekmo so bolje otvorili rokometaši Füchse Berlina, ki so na začetku držali minimalno prednost enega gola. Po nekaj minutah je domačin iz Kiela prevzel odgovornost in letvico preusmeril na svojo stran. Zmaga Kiela ni bila pod vprašajem, a so se rokometaši THW-ja v prvem delu tekme pošteno namučili proti nemškemu bundesligašu. Že ob prvem polčasu so rokometaši Kiela vodili z razliko šestih golov.

Branilci naslova pokala ehf Füchse, ki v nemškem prvenstvu trenutno zasedajo 5. mesto so v drugem delu tekme precej popustili. Ekipa Kiela je imela v Sparkassen-Areni bučno podporo s tribun, kar je domače rokometaše le še bolj vzpodbudilo k osvojitvi naslova. Silvio Heinevetter, ki v prvem polčasu ni blestel, je v drugem delu obranil nekaj pomembnih strelov. Gostje so v zaključku tekme izgubili zadnja upanja na zmago, in lovorike so se veselili domači rokometaši Kiela. Miha Zarabec je na včerajšnjem finalu zabil enkrat.

Kiel je v letošnji sezoni pokala EHF osvojil vse možne točke, kar poudarja tudi MVP zaključnega turnirja Niclas Ekberg: “Skozi celotno tekmovanje nismo izgubili niti ene točke. Mislim, da to pove vse o naši kakovosti in izkušenosti v ekipi. Skozi sezono smo garali in mislim, da smo zasluženo prišli do osvojene lovorike.”

AKQUINET EHF CUP FINAL
THW Kiel (GER) vs Füchse Berlin (GER) 26:22 (16:10)

Komentarji