Velenjčani v osmini finala Evropskega pokala!

Velenjski rokometaši so po italijanski Sieni (skupni izid 61:44) zanesljivo izločili še finskega predstavnika Cocks iz Riihimäkija. Potem ko so na prvi tekmi v Velenju slavili s petimi goli razlike, so na Finskem že v prvem polčasu skupno prednost še povišali in brez težav prišli med 16 najboljših ekip v evropskem pokalu.


Ose so si prvo višjo prednost priigrale sredi prvega polčasa, ko je po zadetku Aleksa Kavčiča semafor kazal plus štiri (9:5). Varovanci Zorana Jovičića so prednost v drugi polovici prvega dela uspeli zadržati, na odmor pa so se odpravili z vodstvom 18:13.
Nerešljiva uganka za rokometaše iz dežele tisočerih jezer je bila predvsem trojica, Tilen Sokolič, Kenan Pajt in Domen Tajnik, ki so zabili dve tretjini velenjskih zadetkov v prvih 30 minutah.

Razmerje moči se v nadaljevanju ni bistveno spremenilo. Velenjčani so hitro povišali prednost na sedem golov, nato pa so domačim dovolili, da so se nekoliko približali. A ne zmaga na povratni tekmi ne tista v skupnem seštevku nista bili ogroženi. Razlika je tudi po 60 minutah ostala pet zadetkov.

Ob zmagi je Aleks Kavčič dosegel sedem golov, še štirje igralci Gorenja pa so dosegli vsaj po štiri. Pri Fincih je osem zadetkov dosegel Đorđe Đekić.

Aleks Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja:
“Po dobro odigrani tekmi v Velenju smo tudi drugo tekmo odigrali zelo korektno. V tekmo smo stopili resno. Zavedali smo se, da nam bodo domačini predstavljali velik izziv na njihovih tleh. Taktično smo se zelo dobro pripravili in skozi celotno tekmo držali visok tempo igre. Kljub temu, da smo na koncu malo popustili, zmaga potuje z nami v Velenje.”

EVROPSKI POKAL, 3. KROG, 2. TEKMA:

Sobota, 19. december (Cocks Areena, Riihimäki):
RIIHIMÄKI COCKS : GORENJE VELENJE 32:27 (13:18)
GORENJE VELENJE: Panjtar (14 obramb, 1 gol), Taletović, Aleks Kavčič 7, Sokolič 5, Haseljić 4, Tajnik 4, Pajt 4, Grmšek 3, Miha Kavčič 2, Miklavčič 1, Lončar 1, Starc, Drobež, Komar, Predović, Ravnikar

FOTO: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

Komentarji