Bo Francozinjam uspelo še drugič v dveh letih osvojiti evropski naslov?

Francija ali Norveška. Nora Mork ali Alexandra Lacrabere. Estelle Nze Minko ali Stine Oftedal. Danes nas čaka izjemen finale med Norvežankami in Francozinjami. Izjemen napad na eni in trdna obramba na drugi strani. Bo Francozinjam uspelo obraniti evropski naslov, ali bodo Norvežanke uspele priti do zlata brez izgubljene točke? Danes ob 18:00 se prične epski finale.


V današnjem finalu se bosta srečali ekipi izjemnega napada in trdne obrambe. Francija in Norveška sta ekipi, ki na tem prvenstvu blestita v omenjenih prvinah. Francozinje so v prvem delu na 3 tekmah prejele le 60 zadetkov, kar je v povprečju 20 na tekmo. V drugem delu so jih na 3 tekmah prejele 78, kar je nekoliko več in sicer 26 na tekmo. V polfinalnem obračunu s Hrvaticami so jih prejele le 19, skupno torej 157 v 7 tekmah. To pomeni, da so Francozinje na 7 tekmah prejemale zgolj 22 zadetkov na tekmo, kar je res izjemno.

Norvežanke so v prvih treh tekmah skupinskega dela dosegle kar 105 zadetkov, tudi prejele jih niso veliko in sicer 65. V drugem delu so dosegle okroglih 100 zadetkov na 3 tekmah, kar je 33 zadetkov na tekmo. V polfinalu so v tekmi z Dankami dosegle 27 zadetkov. Na 7 tekmah so torej dosegle kar 232 zadetkov, v povprečju pa 33 zadetkov na tekmo. Zares neverjetna učinkovitost skandinavk.

Nazadnje sta se ti dve ekipi srečali na uradni tekmi nekaj več kot 3 leta nazaj in sicer 17 decembra leta 2017. Bilo je v finalu Svetovnega prvenstva, ki je pripadel Francozinjam. Takrat so bile v All-star ekipi prvenstva Stine Oftedal, ki je bila MVP in Katrine Lunde kot najboljša vratarka, pri Francozinjah pa Grace Zaadi Deuna najboljša srednja zunanja in Siraba Dembele Pavlović najboljše levo krilo. Trenerja sta pri obeh ekipah še vedno enaka. Olivier Krumbholz se bo že tretjič pomeril v finalu s Thorir Hergeirssonom. Heirgersson sedi na klopi Norvežank že neverjetnih 11 let, od leta 2009. Olivier Krumbholz pa tako ali drugače vodi Francozinje še bolj neverjetnih 19 let.

Danes bomo dobili odgovor o tem, ali bo Francozinjam uspelo ubraniti evropski naslov. Danes bomo izvedeli ali bo Norvežankam uspelo priti do medalje brez izgubljene točke na prvenstvu. Še kako napeta tekma nas čaka, več pa bo znano ob 18:00.

FRANCIJA: NORVEŠKA 18:00 

FOTO: Kolektiff

Komentarji