Hrvatice senzacionalno do bronaste medalje!

Hrvatice so v tekmi za 3. mesto premagale domačinke Danke in se kljub vsem dvomljivcem okitile z bronasto medaljo. Prelomen trenutek na tekmi je bil med 40. in 57. minuto, ko Danke niso uspele zadeti niti enkrat. Hrvatice se tako veselijo svoje prve medalje na evropskih prvenstvih.


Hrvatice so tekmo odlično začele in takoj povedle z 3-0. Danke so šele v 7. minuti zadele prek Anne Mette Hansen. Nato so se zbrale in že v 11. minuti izenačile rezultat na 4-4. V 12. minuti pa so povedle prek Larke Pedersen. V 16. minuti so vodile že z 4-7 in zdelo se je, da so našle svoj ritem toda neumorne Hrvatice so se spet vrnile in v 24. minuti povedle z 8-7. Prvi polčas se je končal z rezultatom 11-11.

V drugem polčasu so Hrvatice spet bolje začele in povedle z 15-13 po zadetku Stele Posavec. Danke se niso dale in v 41. minuti je bil rezultat spet izenačen na 18, za Danke je zadela Kathrin Heindahl. Začel se je prelomen trenutek tekme, Hrvaticam je v napadu uspevalo zadevati, v obrambi pa so zaigrale izjemno in kar neverjetnih 17. minut niso prejele gola. V 58. minuti so vodile že z 25-18 in jasno je bilo, da bodo osvojile bronasto medaljo. Tekmo so dobile z rezultatom 25-19 in se zasluženo veselile medalje, ki je za Hrvatice res neverjeten uspeh. Vsi so jih namreč odpisali že v skupinskem delu, a dokazale so, da se lahko kosajo z najboljšimi.

Pri Hrvaticah sta bili z 5 goli najbolj razpoloženi Stela Posavec in Katarina Ježić, Ana Debelić je dosegla 4. Tea Pijević je spet blestela in zbrala 15 obramb. Za Danke sta 4 zadetke dosegli Anne Mette Hansen in Mette Tranborg, Larke Pedersen je dodala 3. Rebecca Reinhardt je zbrala 8 obramb.

TEKMA ZA 3. MESTO:

Hrvaška : Danska 25:19(11:11) Posavec in Ježić 5; Hansen in Tranborg 4

FOTO: Jozo Cabraja/Kolektiff

Komentarji