Velenjčani v polfinalu evropskega pokala!

Potem, ko so rokometaši  RK Gorenje Velenje prejšnjo soboto na Češkem za 5 golov ugnali HC Robe Zubri jih je nocoj na domačem terenu čakala povratna tekma. Velenjčani so si uspešno zagotovili napredovanje v polfinale pokala EHF potem, ko so bili od Čehov uspešnejši tudi danes in slavili z 28-24.


Velenjčani so bolje vstopili v srečanje, saj so si hitro priborili prednost s 4-1. V nadaljevanju so večinoma držali prednost treh zadetkov, HC Robe Zubri pa se jim kljub poskusom niso uspeli približati. 10 minut pred iztekom polčasa so rokometaši Velenja pričeli s serijo petih zaporednih zadetkov. Najprej je bil uspešen Domen Tajnik, serijo pa je zaključil Aleks Kavčič in slovensko moštvo je vodilo že s 14-8. Na odmor so odšli s prednostjo 15-9 potem, ko je velenjsko serijo prekinil Josef Dobes.

Ob začetku drugega polčasa je Čehom uspela mini serija s 3-0, ko so zadeli Hybner, Malina in Mazurek, izid pa je nato znašal 17-13. V nadaljevanju polčasa so rokometaši Velenja brez večjih težav držali vodstvo. Po golih Tajnika in Grmška so pobegnili že na +7 in tako vodili s 25-18. Ko so Slovenci v končnico tekme prišli z izidom 28-20 je postalo jasno, da niti vesoljni potop več ne more preprečiti napredovanja Velenja, ki je imelo zalogo 5 golov prednosti še iz prve tekme. V zaključku tekme so tako nasprotnikom dovolili 4 zaporedne zadetke in Čehi so tako nekoliko omilili poraz.

Velenje se je tako uvrstilo v polfinale.

RK Gorenje Velenje : HC Robe Zubri 28 : 24

Komentarji