Požrtvovalnost v končnici Izoli prinesla zaslužen remi!

Ormož je imel na gostovanju na primorskem vse možnosti, da odpravi rokometaše Izole, a so borbeni obalčani kljub visokemu  zaostanku skozi celotno srečanje v zadnjih minutah uspešno iztržili remi.


Rokometaši Ormoža so odločno začeli srečanje in po sedmih minutah igre že povedli s 4:1. Izolani so sem in tja uspeli izpeljati napad, a je veliko njihovih poizkusov ubranil razpoloženi Tomislav Balent. Ormožani so vodstvo predvsem po zaslugi natančnega Jureta Kocbeka povišali na 6:12, nato pa se je prav po izključitvi Kocbeka zgodil manjši preobrat. S petimi neodgovorjenimi zadetki so obalni predstavniki v zadnjih desetih minutah skorajda popolnoma izničili gostujočo prednost in na odmor odšli le še z goloma zaostanka (11:13).

V nadaljevanju so Ormožani domačim znova malce pobegnili in si po slabih desetih minutah drugega polčasa znova priborili prednost +6 (15:21). Izolani so namesto nujno potrebne serije zadetkov uprizorili ravno obraten rafal zgrešenih strelov, kar so gostje na drugi strani izkoristili in nasprotnike uspešno držali na varni razdalji. Toda Izolani so v zadnjih desetih minutah le uspeli še zadnjič pritisniti. V domačih vratih se je s tremi obrambami izkazal Leon Alessio in Izola je še enkrat več pred iztekom tridesetih minut prišla na dva gola zaostanka (24:26). Za nameček je rdeči karton v 58. minuti prejel Jure Kocbek, Kristjan Jurič in Marko Nikolič pa sta Izolane pripeljala do izenačenja. Po minuti odmora gostov je Alessio Martinu Hebarju ubranil strel, ki bi Ormožanom zagotovil slavje, rokometaši z obale pa so zasluženo veselili priborjenega remija.

 

Foto: RD Butan Plin Izola/ Din Čikotić

Komentarji