Velenjčani z novo zmago skočili na vrh lestvice

V dvorani Tabor je bila na sporedu zaostala tekma 13. kroga Lige NLB med RK Maribor Branik in RK Gorenje Velenje. Mariborčani po izjemno skromni lanski sezoni tudi letos niso prav posebej navdušili. Z 20 točkami bi lahko rekli, da se za njih nahajajo na skromnem 9. mestu. Prav nasprotno je na drugi strani z Velenjčani, ki kot vse kaže korakajo proti naslov državnega prvaka.


Tekmo so bolje odprli domačini, saj so hitro povedli z 2:0. Rokometašem Maribora je razliko dveh zadetkov uspelo držati do 14. minute, ko so vodili s 6:4. Nato pa so na plin stopili Velenjčani in v 16. minuti tudi prvič povedli (6:7). Velenjske ose, ki so bili v naletu pa se s tem niso zadovoljile in so v 21. minuti vodili že s štirimi zadetki prednosti (6:10). S tem so prisilili domačega trenerja Siniša Markoto v minuto odmora. Glavni razlog za to je bil tudi to, da njegovi varovanci že sedem minuti niso dosegli gola. Rokometaši Velenja so nadaljevali z visokim tempom tudi po minuti odmora, medtem ko so se Mariborčani še vedno lovili. Prvi gol po 9. minutah posta je za vijolične dosegel Jure Hedl. Velenjčani so prvi polčas brez težav pripeljali do konca in na odmor odšli s šestimi zadetki prednosti (10:16).

Odločno so gostje vstopili tudi v drugi polčas. Do 42. minute so si namreč priigrali že devet golov prednosti (14:23) in tekmo so imeli v svojih rokah. Mariborčani pravega recepta za izjemno razpoložene Velenjčane niso našli. V 46. minuti pa je bila prednost velenjskih os prvič na tekmi dvomestna (16:26). Mirno lahko rečemo, da je bila tekma že odločena, čeprav igralci Velenja v zadnjih 15. minutah velikokrat padejo v igri. A tokrat temu ni bilo tako. Čeprav so Mariborčani prišli na osem zadetkov zaostanka, a kaj več od tega jim ni uspelo. Velenjčani so tekmo suvereno pripeljali do konca in slavili z rezultatom 22:32, ter s tem skočili na vrh lestvice. Tam so se sicer izenačili Trebanjci, a so zaradi boljših medsebojnih obračunov višje.

Pri domačih sta bila najboljša strelca Tadej Sok in Aleksa Veselinović s 5 zadetki, pri Velenjčanih je bil s 6 zadetki najučinkovitejši Matic Verdinek.

MARIBOR BRANIK : GORENJE VELENJE  22:32 (10:16)
Sok in Veselinović po 5; Verdinek 6

FOTO: Anamarija Valentina Dajnko / RK Maribor Branik

Komentarji