Velenjčanke se iz obale vračajo s polnim točkovnim izplenom

Na zaostali tekmi 12. kroga 1. ženske rokometne lige so se zmage v Izoli veselile rokometašice Velenja (32:29).


Med tekmami 14. in 15. kroga so Izolanke in Velenjčanke v Kraški opravile še zaostalo obveznost iz 12. kroga 1. ženske rokometne lige, uspešnejše pa so bili rokometašice Velenja, ki so se veselile zmage z 32:29. Gostje so večino dela opravile v prvem polčasu, ko so z dobro igro v obrambi, predvsem med 4. in 10. ter med 16. in 24. minuto, nadzorovale potek srečanja in se na odmor odpravile s šestimi zadetki zaloge. V nadaljevanju so svoje vrste strnile tudi varovanke Boruta Hrena, ki so prednost zasedbe iz Velenja do konca obračuna prepolovile, a tekmo vendarle sklenile s porazom (29:32).

Pri gostiteljicah sta po šest zadetkov dosegli Teja Treven in Laura Cerovak, pri gostujoči ekipi jih je osem zabila druga strelka lige Nastja Ferenc, prav toliko jih je dodala Eleonora Kodele.

Velenjska zasedba se je z novima dvema točkama, ki so si jih šaleške rokometašice priborile z zmago na obali, v skupnem izkupičku izenačila z novomeško Krko. Varovanke Snežane Rodić bodo v zadnjem krogu rednega dela prvenstva v modri skupini gostovale pri Litiji in ob (za njih) ugodnem razpletu na tekmi med Celjankami in Novomeščankami lovile uvrstitev v zgornji polovici prvenstvene razpredelnice.

Izolankam ni uspelo zabeležiti zmage, a bodo na to ciljale to soboto, ko bodo gostovale pri Ptujčankah, proti katerim je izolska zasedba vknjižila edini dve točki te sezone.

ŽRK TRGO ABC IZOLA : ŽRK VELENJE 29:32 (11:17)

 

 

Komentarji