Luka Žvižej: “Fantje so pokazali, da se lahko borijo in igrajo proti vsakem tekmecu”

Sinoči sta 15. krog Lige NLB odprli ekipi RK Gorenje Velenje in RK Maribor Branik. Novi dve točki so vpisali Velenjčani, a za te so se morali močno potruditi. Čeprav se je na začetku drugega polčasa zdelo, da bodo ob vodstvu s 17:10 zlahka prišli do nove zmage pa so se v zaključku stvari zapletle. Mariborčani so do 55. minutah zaostanek znižali in v zadnjih 5 minut vstopili le z dvema goloma zaostanka. Gostje so do konca dosegli še en gol nato pa jim je zmanjkalo časa za popoln povratek. Tekma se je končala s 23:22.


Emir Taletović, vratar RK Gorenje Velenje:
“Tekmo smo začeli medlo in jo tako tudi končali. Vmes smo imeli nekaj dobrih minut, ko smo uspeli povesti tudi za sedem zadetkov. Namesto da bi to prednost ohranili oziroma jo povečali, smo začeli padati in na koncu trepetali za zmago. Mariborčani so imeli v zadnjih sekundah strel za izenačenje, ki ga je na srečo zaustavil Jernej Drobež. Po sreči sta tako dve točki ostali doma. Zavedati se moramo, da se nam s takšno igro do konca sezone ne piše dobro.”

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik:
“Čestitke mojim fantom, ker se niso predali. O tem, kakšna je naša situacija, je nesmiselno govoriti. Trudimo se izkoristit vsako priložnost, da vsaj enkrat na teden odigramo šest na šest. Škoda, ker nam tokrat ni uspelo pripraviti presenečenja. Ne glede na to so fantje pokazali, da se lahko borijo in igrajo proti vsakem tekmecu. Od tukaj moramo črpati motivacijo za naprej. Čestitke Gorenju Velenju in veliko sreče na Cipru. Mi pa se pripravljamo na pokalno tekmo in upam, da bomo nadaljevali v takšnem ritmu.”

FOTO: Dajnko Photography / RK Maribor Branik

Komentarji