Velenjske ose suvereno do 2. mesta na lestvici

Velenjski rokometaši so v soboto gostovali pri SVIŠu iz Ivančne Gorice. Velenjčani so slavili s 33:25, v končnico za prvaka pa vstopajo na 2. mestu lestvice Lige NLB.


Rokometaši Gorenja Velenja so že od 1. minute dalje kazali svoj pravi obraz. Agresivna in čvrsta obramba ni dopustila, da bi domačini izkoristili svoja dva začetna napada in tako so črno-rumeni v 5. minuti po drugem zadetku Matica Verdinka povedli z 2:0. Rokometaši SVIŠa so, predvsem zaradi svoje gibljive obrambe, držali korak z Velenjčani in v 10. minuti srečanja je rezultat v dvorani kazal 3:4.

Nato pa so sledile minute velenjskih os. Z delnim izidom 4:0 so velenjski rokometaši po 15. minutah igre v prvem delu po zadetku Verdinka povedli s +5 (3:8). Zbranost v napadu in obrambi je botrovala temu, da so varovanci Zorana Jovičića dosegali lahke zadetke iz protinapadov.

Emir Taletović je v prvem delu zbral šest obramb in Velenjčani so se po uspešno zaključeni akciji s strani Tadeja Mazeja odpravili na odmor s sedmimi zadetki prednosti (17:10).

Igra v drugem polčasu ni prinesla presenečenj. Že takoj v začetku drugega dela so ose z ukradeno žogo in zadetkom Ibrahima Haseljića iz protinapada povedle z 18:10. Domači rokometaši se niso predali. V 40. minuti srečanja so se rokometašem Gorenja Velenja približali na pet zadetkov zaostanka (16:21).

Nekaj dobrih minut v nadaljevanju pa ni bilo dovolj, da bi rokometaši iz Ivančne Gorice poskrbeli za presenečenje v domači dvorani. Velenjske ose so vztrajno kaznovale zmedenost obrambe SVIŠa in tako kot v prvem delu ponovno dosegle nekaj lahkih zadetkov.

Verdinek je dobrih deset minut pred koncem poskrbel za vodstvo gostov s +10 (19:29), ki ga je s svojim devetim zadetkom pet minut kasneje povišal na 33:21. Čeprav so domači rokometaši v zadnjih minutah srečanja dosegli štiri zaporedne zadetke, pa so Velenjčani tekmo mirno pripeljali do konca in slavili s 33:25.

Velenjski vratar Taletović je k zmagi prispeval štirinajst obramb. Verdinek je dosegel devet zadetkov, vsak po pet pa sta jih prispevala Aleks Kavčič in Ibrahim Haseljić.  Pri SVIŠU je bil najbolj učinkovit Žan Grojzdek prav tako s 5 zadetki.

Rokometaši Rika Ribnice so na zadnji tekmi rednega dela Lige NLB remizirali v Ormožu. Velenjski rokometaši tako v končnico vstopajo za 2. mestu prvenstvene lestvice.

22. krog Lige NLB, 16. marec, 19.00 (Ivančna Gorica):
SVIŠ IVANČNA GORICA : GORENJE VELENJE 10:17 (25:33)

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

Prvovrsten preobrat v končnici tekme pripadel vinarjem

FOTO: RK Gorenje Velenje

Komentarji