Velik šok za ekipo Slovana že v prvi minuti tekme

Odigrana je bila prva tekma 2. kroga Lige NLB med ekipama RK SVIŠ Ivančna Gorica in RK LL Grosist Slovan. Obe ekipi bosta na prvo zmago morali počakati še nekaj časa, saj se je tekma v dvorani OŠ Stična končala z rezultatom 23:23.


V prvi minuti tekme smo bili priča redko videni situaciji, saj sta glavna sodnika tekme pokazala rdeči karton Blažu Pintarju (RK LL Grosist Slovan), zaradi udarca s komolcem v nasprotnikovo glavo. Do 12. minute smo spremljali precej izenačen boj, saj je rezultat na semaforju kazal 5:5. V nadaljevanju tekme se je igralcem Slovana uspelo odlepiti na tri gole razlike, a se je domačinom v štirih minutah uspelo približati na samo gol zaostanka – 8:9. V zadnjih petih minutah prvega polčasa so na igrišču zagospodarili rokometaši Slovana, saj jim je uspelo narediti delni rezultat 3:0. Na odmor sta ekipi odšli z rezultatom 12:8 v korist gostov iz Ljubljane.

Po osmih minutah igre v drugem polčasu je domačinom že uspelo izenačiti rezultat na 14:14. Slovan se naleta SVIŠA ni ustrašil, saj so ponovno pobegnili na tri zadetke prednosti. Rokometaši ljubljanskega prvoligaša so v igri ponovno padli in dovolili, da so rokometaši Ivančne Gorice v 51. minuti rezultat ponovno izenačili na 19:19. V zadnjih desetih minutah je bila tekma v dvorani OŠ Stična izjemno izenačena. Rokometaši Ivančne Gorice so na tekmi imeli zadnji napad in lepo priložnost, da dosežejo prvo zmago v novi sezoni Lige NLB, vendar je pri zaključnem strelu zmanjkalo premalo natančnosti.

Pri Ivančni Gorici je s sedmimi zadetki blestel Klemen Sašek. Prav tako je bil izjemno razpoložen vratar SVIŠA Jaka Glavan z dvanajstimi obrambami. Robert Sankovič in Stefan Ranisavljević sta za Slovan dosegla šest zadetkov. Vratar Slovana Rok Selakovič je zbral deset obramb.

Komentarji