Loka na izenačeni tekmi do zmage nad Dobovo

V drugem krogu Lige NLB sta se v dvorani Poden v Škofji Loki pomerila tamkajšnji Urbanscape in RK Dobova. Ločani so na prvi tekmi sezone v gosteh premagali ekipo Slovana, in sicer so bili boljši z rezultatom 24:27. Na drugi strani je ekipa Dobove na domačem parketu izgubili s Trebanjci. A tokrat smo lahko pričakovali izenačeno tekmo, saj sta ekipi v zadnjih letih prikazali že nekaj izjemno izenačenih predstav.


Po izenačenem vstopu v obračun so v 10. minuti domači povedli s 6:3. A gostje niso rabili dolgo časa, da so znova ujeli rezultatski priključek in izenačili na 6:6. V nadaljevanju smo spremljali igro gol za gol. Dobovčani so tudi povedli s 7:8, a si niso uspeli priigrati večje prednosti. Ločani so znova povedli z golom in do konca polčasa imeli vselej prednost zadetka, saj smo še naprej spremljali igro gol za gol. In zadetek razlike je bil tudi po koncu prvih 30. minut. Ekipi sta na odmor odšli ob rezultatu 15:14. Gostitelji pa so v 28. minuti ostali tudi brez Andreja Dolenca, ki je prejel direkten rdeči karton.

Začetek drugega polčasa so bolje odprli domači. Najprej so povedli z dvema zadetkoma prednosti (17:15), a so gostje rezultat hitro izenačili. Nato pa je sledil nov nalet gostiteljev, ki so povedli z 20:17. A Dobovčani so še enkrat več odgovorili in po delnem izidu 0:4 povedli z 20:21. A Ločani so pripravil še en nalet in se znova oddaljili za tri gole. V 51. minuti so povedli z 26:23. Domači so v zaključku zdržali vse nalete in se na koncu veselili zmage z rezultatom 31:28.

Pri domačih sta bila s 5 goli strelsko najbolj razpoložena Matevž Jesenko in Lenart Klemenčič pri gostih pa je bil s 7 goli najučinkovitejši Nik Rantah.

URBANSCAPE LOKA : DOBOVA  31:28 (15:14)
Jesenko M. in Klemenčič po 5; Rantah 7, Šukić in Nešić po 6

FOTO: RD Urbanscape Loka

Komentarji