Velika Nedelja in Gorišnica do zmag že v petek, Ljubljana na sosedskem derbiju do zmage na Škofljico

Začelo se je dogajanje tudi v 1.B ligi. Že v prvem krogu smo videli izjemne obračune, izjemno izenačene tekme. Za kakšne resne ugotovitve na koga lahko v zaključku računamo v boju za vrh lestvice bomo morali počakati še kakšen krog, a dobili smo prve obrise, ki nam nakazujejo v kateri smeri se bo sezona odvijala.


RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK VELIKA NEDELJA  27:28 (16:15)
Štremfelj 9, Tušek 8; Kolmančič 7, Voljč 6

Uvodna tekma nove sezone 1.B lige je pripadla rokometašem Železnikov in Velike Nedelje. Tekmo so bolje odprli domači in hitro povedli z dvema zadetkom prednosti (3:1). A igralci Velike Nedelje so se hitro znebili treme in pritiska 1.B lige kjer letos nastopajo kot novinci. Rezultat so najprej izenačili in kasneje tudi povedli (4:5). V nadaljevanju smo spremljali igro gol za gol. Sicer so gostje v 15. minuti povedli z 6:8, a izenačena tekma se je nadaljevala. Tekma z veliko menjavanja v vodstvu. Na odmoru so z minimalno prednostjo odšli Gorenjci in sicer ob rezultat 16:15. In izjemno napeta tekmo smo spremljali tudi v drugem polčasu. Veliko zmago gostom pa je z golom v zadnjih sekundah tekme prinesel najboljši strelec ekipe Miha Kolmančič.

RK ČRNOMELJ : RD MOŠKANJCI GORIŠNICA  27:31 (13:16)
Emeršič 7, Muhič in Medic po 5; Hrupič in Šandor po 11

Zadnje uvrščena ekipa lanske sezone RK Črnomelj, je v domači dvorani gostila zasedbo RD Moškanjci Gorišnica. Domačini so tekmo povedli s 3:1, a so se rokometaši Gorišnice do 7. minute vrnili in izenačili na 4:4. A Črnomeljčani so s tremi hitrimi zadetki znova ušli na tri gol prednosti (7:4). Sledil je nov nalet gostov, ki so po delnem izidu 0:4, povedli s 7:8. Do zaključka prvega dela igre smo bili priča igri gol za gol. V zadnjih treh minutah pa so si rokometaši Gorišnice priigrali nekoliko višjo prednost in na odmor odšli s prednostjo treh golov (13:16). Znova pa so polčas dobro odprli gostitelji in v 35. minuti izenačili na 17:17. Gostje pa so si hitro priigrali nazaj dva zadetka prednosti (17:19) in jih tokrat uspeli tudi zadržati. Nov udarec za domačo zasedbo je sledil v 50. minuti, ko je rdeči karton prejel eden izmed nosilcev igre, Luka Muhič. V zaključku so to igralci Gorišnice seveda s pridom izkoristili in se z zmago 27:31 veselili prvih dveh točk v novi sezoni.

MRK LJUBLJANA : ŠRD ŠKOFLJICA  33:32 (17:15)
Lukman J. 8, Lukman V. 6; Kljun 7, Gliha 6

Sosedski derbi že takoj na začetku nove sezone. In ni nas razočaral. Gostje in Škofljice so izjemno odprli obračun in v 7. minuti vodili že z 2:6. Ljubljančani, ki so v lanski sezono nastopali med slovensko rokometno elito, so se vendarle zbrali in v 11. minuti prišli le še na gol zaostanka (5:6). A gostje niso popuščali in nadaljevali z visokim ritmom. Tako so v 16. minuti pri vodstvu 7:10, domačega stratega Romana Šimona prisilili v minuto odmora. In domačinom je to pomagalo. V 22. minuti so namreč prvič na tekmi povedli (13:12). Prednosti do konca polčasa niso več izpustili iz rok in na odmor odšli s prednostjo dveh golov (17:15). Po izenačenem vstopu v drugi del igre so kor prvi na plin stopili rokometaši Ljubljane in povedli s petimi goli naskoka (23:18). Razumljivo je po minuti odmora segel gostujoči trener Sebastjan Obajdin Parfant. V zadnjih 10. minuti tekme so gostitelji vstopili s petimi goli prednosti (28:23) in zdelo se je da morajo tekmo le še mirno pripeljati do konca. A Škofljičani so imeli na tekmi svoje načrt in so se tako do 55. minute povsem približali (30:30). V 58. minuti so gostje tudi povedli z 31:32. Ljubljančani pa so se po zaslugi Lovra Brulca, ki je v zaključku tekme dosegel dva pomembna zadetka veselili odličnega vstopa v novo sezono. Slavili so z rezultatom 33:32.

Ekipa RD Alples Železniki v naslednjem krogu gostuje na Igu, igralce Velike Nedelje znova čaka gostovanje tokrat pri ekipi Dola, Črnomeljčani odhajajo na gostovanje k Škofljici, Gorišnica na domačem parketu gosti Izola, ekipa MRK Ljubljana pa gostuje v Sevnici.

FOTO: MRK Ljubljana

Komentarji