Dolani brez težav, Ižanci v zaključku do preobrata, Radovljica presenetila Šmartno, Izola do minimalne zmage

Poglejmo še dogajanje na preostalih štirih tekmah 1.B lige (prvi del članka tukaj). Kar nekaj presenečenj že v uvodnem krogu. To nas navdaja z optimizmom, da bomo letos spremljali izjemno izenačeno sezono. V prvem krogu sta se zelo dobro izkazali ekipi RK Velika Nedelja in RK Jadran Hrpelje-Kozina kot letošnja novinca. Presenetljivo so točke že v prvem krogu oddali Šmarčani, ki so še lani nastopali med slovensko rokometno elito.


RK DOL TKI HRASTNIK : RK SEVNICA  37:31 (19:13)
Cigler 7, Zupanc, Hočevar, Sivka in Simončič po 5; Vidmar 7, Pinterič 6

Po začetnem vodstvu s 3:1 in nekaj-minutni igri gol za gol so gostje v 10. minuti izenačili na 7:7 in niso dopustili, da bi si domači priigrali preveliko prednost. Po dobri polovici prvega polčasa so domači znova stopili na plin in si do konca prvega polčasa nabrali lepo prednost pred nadaljevanjem. Na odmor so namreč odšli s prednostjo šestih golov (19:13). Na začetku drugega polčasa so gostje zaostanek sicer znižali na pet zadetkov (20:15), a so domači hitro vrnili in to še v večji meri. V 38. minuti so namreč povedli z devetimi goli naskoka (25:16). Sevničani so se na vse pretege trudili zmanjšati zaostanek, a jim tega resneje ni uspelo storiti. Dolani so tako tekmo le mirno pripeljali do konca in se veselili zmage z rezultatom 37:31.

RK JADRAN HRPELJE-KOZINA : ŠD MOKERC-KIG  27:32 (9:10)
Tunanovič 6, Ahlin 4; Tanko in Ropič po 6

Že od začetka smo spremljali izjemno izenačen boj. Gostje iz Iga so sicer vodili z 1:3, a nič omembe vrednega. Domači so rezultat hitro izenačili na 4:4. Videli smo izjemno malo zadetkov v nadaljevanju prvega dela igre. Domačini so prvič na tekmi povedli v 20. minuti in sicer z rezultatom 7:6. Ekipi sta se do konca prvih 30 minut še izmenjevali v vodstvu, na odmor pa so z zadetkom prednosti (9:10) odšli rokometaši Iga. Gostje so bolje odprli drugi polčas in prednost hitro še povečali (10:14). A domačini se niso predali in se v 36. minuti vrnili v igro (16:15). Po nekaj minutah igre gol za gol so imeli nov nalet na tekmi domači in po delnem izidu 4:0 povedli s 23:19. A ekipa Iga se je kot izkušenejša zasedba vrnila in v 49. minuti prišla le na gol zaostanka (24:23). V zadnjih 5 minutah tekme pa se je domačim v napadu povsem zaustavilo. To so s pridom izkoristili gostje in se veselili na koncu vsaj po rezultatu sodeč, prepričljive zmage z rezultatom 27:32, a temu je bilo vse prej kot tako.

RK FRANKSTAHL RADOVLJICA : RD HERZ ŠMARTNO  28:25 (15:10)
Debelak 10, Maček 5; Markošek in Rozina po 6

Domači so tekmo odprli z vodstvom 2:0, a so Šmarčani hitro izenačili na 2:2. Nadaljevanje je bilo v znamenju igre gol za gol. Tako je bilo vse do 14. minute, ko so domači povedli s štirimi goli prednosti (10:6). Z minuto odmora je moral odreagirat gostujoči strateg Aleš Šmejc. Ekipi v nadaljevanju nista bili strelsko najbolj učinkoviti oziroma so svoje dodali tudi vratarji. Radovljičani pa so kasneje prednost še povečali in sicer na sedem zadetkov (13:6). Ekipi sta na odmor odšli ob razliki petih golov (15:10). Po uvodni igri gol za gol so se rokometaši Šmartnega v 41. minuti približali le še na tri zadetke zaostanka (18:15). Domači so z dvema hitrima goloma znova nekoliko ušli (20:15), a so Šmarčani pokazali, zakaj so lani igrali v Ligi NLB in se v 49. minuti približali zgolj še na gol zaostanka (21:20). Gostje so se na vse pretege trudili rezultat spremeniti sebi v prid, a so gostitelji na krilih domačih navijačev zdržali in se na koncu veselili nekoliko presenetljive zmage z rezultatom 28:25.

RD BUTAN PLIN IZOLA : RK GROSUPLJE  20:19 (9:10)
Galina 6, Dugajlić 4; Stopar 6, Klemenčič 3

Domači so takoj na začetku tekme povedli z dvema goloma prednosti (3:1) in jih držali skozi večji del prvega polčasa. V prvem polčasu smo videli izjemno malo zadetkov. V 19. minuti so Izolani povedli s tremi goli prednosti (8:5). Sledila je minuta odmora Grosupeljčanov. Gostje so v nadaljevanju stopili na plin in do konca prvega dela igre rezultat obrnili sebi v prid in na odmor odšli z minimalno prednostjo (9:10). Izenačen drugi polčas ni postregel s prav veliko zadetki. Nobena izmed ekipi ni vodila z več kot dvema goloma prednosti. Več sreče v samem zaključku pa so imeli domači rokometaši, ki so se na koncu veselili zmage z nizkim rezultatom 20:19.

Pari 2. kroga:
ŠD MOKERC-KIG : RD ALPLES ŽELEZNIKI
RD HERZ ŠMARTNO : RK GROSUPLJE
ŠRD ŠKOFLJICA : RK ČRNOMELJ
RK FRANKSTAHL RADOVLJICA : RK JADRAN HRPELJE-KOZINA
RK SEVNICA : MRK LJUBLJANA
RD MOŠKANJCI-GORIŠNICA : RD BUTAN PLIN IZOLA
RK DOL TKI HRASTNIK : RK VELIKA NEDELJA

FOTO: RK Frankstahl Radovljica

Komentarji